Dodik: Na pet najbitnijih mesta u vojsci BiH, nijedan Srbin

Izvor: RTS, 11.Jan.2019, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Na pet najbitnijih mesta u vojsci BiH, nijedan Srbin

Predsednica Republike Srpske i predsedavajući Predsedništva BiH, Željka Cvijanović i Milorad Dodik, prisustvovali su božićnom prijemu u kasarni "Kozara" u Banjaluci. Dodik je u svom obraćanju izrazio nezadovoljstvo položajem srpskog naroda u Oružanim snagama BiH.
"Da li Oružane snage pripadaju srpskom narodu, da li narod tako oseća? Mnogo je pitanja. Važno je da pokušamo da izgradimo partnerstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i očuvamo mir. Sloboda i sigurnost srpskog naroda mora da bude cilj", naveo je Dodik, prenosi RTRS.

Poručio je da će se 9. januar i dalje slaviti kao Dan državnosti Republike Srpske.
"Mi smo za mir i poštovanje. Na Dan Republike nije bilo nijedne reči mržnje, mržnja je išla ka nama, a ne od nas. Boriću se za vašu poziciju, od pet najbitnijih funkcija u Oružanim snagama nema nijednog Srbina", rekao je Dodik.
Predsednica Cvijanović je poručila da su mir i stabilnost Srpske osnovni zadaci.
"Želimo da se očuvaju institucije Srpske, da ih niko ne napada ili urušava. Ponosna sam što je na dostojanstven način proslavljen Dan Republike", navela je Cvijanovićeva.
Prijemu u kasarni "Kozara" prisustvovali su ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović i zamenik ministra odbrane u Savetu ministara Boris Jerinić, koji je domaćin.
Među zvanicama su predstavnici MUP-a i drugih institucija Republike Srpske, nevladinih organizacija proisteklih iz rata, zajedničkih institucija BiH, kao i mirovnih snaga i diplomatskog kora u BiH, kao i ličnosti iz javnog života Republike Srpske i BiH.
Prethodno je episkop bihaćko-petrovački Sergije u vojnoj kapeli Svetih mučenika jasenovačkih služio Svetu arhijerejsku liturgiju.
Prijem je organizovala Komanda Šeste pešadijske brigade sa komandama i jedinicama Oružanih snaga BiH.
Cvijanović: Srpsku čuva ljubav njenog naroda
Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da Srpsku čuva ljubav njenog naroda i snaga institucija, te da osnovni zadatak svih treba da bude mir i stabilnost.
"Republika Srpska treba da traje večno i zato naše institucije moramo čuvati, a razvijati i unapređivati Republiku", rekla je Cvijanovićeva u obraćanju u Kasarni "Kozara".
Istakla je i da Srpska poštuje druge, ali traži poštovanje za sebe.
Cvijanovićeva je naglasila da je Republika Srpska ekonomski i politički stabilna.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Na pet najbitnijih mesta u oružanim snagama BiH - nijedan Srbin"

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jan.2019

Predsednica Republike Srpske i predsedavajući Predsedništva BiH, Željka Cvijanović i Milorad Dodik, prisustvovali su danas božićnom prijemu u kasarni "Kozara" u Banjaluci, u organizaciji Komande Šeste pešadijske brigade sa komandama i jedinicama Oružanih snaga BiH...Dodik je u svom obraćanju...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.