Dodik: Ma kakav rat

Izvor: B92, 06.Feb.2019, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Ma kakav rat

Sarajevo -- Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da nema razloga za strahovanja od izbijanja rata.

On je naveo da se mora sačuvati mir i dati ljudima mogućnost da odlučuju.

U intervjuu za Glas Amerike na pitanje da li starije generacije imaju razloga za strahovanje zbog eventualnog sukoba, kazao je: "Ma kakav rat, nema od rata ništa. Globalni razvoj situacije u tom pogledu mogao bi možda nešto da ovde nama isporuči, ali ovi unutrašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naši odnosi ne mogu proizvesti takvu vrstu priče. Mi nismo lišeni gluposti zvane terorizam, ali rat neki građanski, među ljudima ovde, nije moguć", istakao je Dodik.

Kako kaže, tako shvata i svoju ulogu - upravo da se, bez obzira na teške političke teme, sačuva prvenstveno mir i da se ljudima da mogućnost da odlučuju, ali i da bi jednako pogubno za sve bila bilo kakva eskalacija.

Dodao je da je u "FBiH kroz medije stvorena prica da RS danonocno radi nešto loše".

"Mislim da maksimalistički pristup niko ne može da gaji ovde. Stvorena je neka vrsta priče, posebno u medijima u Federaciji o tome kako RS danonoćno radi kako bi napravila loše. Mi, čineći dobro RS-u činimo dobro i BiH. Često u Sarajevu sretnem ljude koji mi čestitaju što smo napravili autoput od Doboja do Banjaluke prema Gradišci. Ima i mnogih koji sad iz Sarajeva putuju prema Zagrebu tim putem, naravno i nema nikakve razlike. Svima je dostupno", rekao je Dodik, prenosi N1.

Preterali smo, kaže Dodik, u konzumiranju i stranog prisustva i strane ideologije, koja se nama nametnula.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.