Dodik: Lagumdžija će biti smenjen

Izvor: B92, 26.Sep.2012, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Lagumdžija će biti smenjen

Banjaluka -- Predsednik RS Milorad Dodik kaže da će lider SDP Zlatko Lagumdžija sigurno biti smenjen sa funkcije ministra inostranih poslova BiH.

On je naveo da će predsednik Socijaldemokratske partije biti smenjen ako ne u prvom onda sigurno u drugom krugu glasanja.

"On je prekršio Ustav i ne može da se ponaša izvan stranačkog dogovora koji smo imali kada smo formirali Savet ministara. Ta vrsta priče i unilateralnog ponašanja ne može da se dopusti", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Dodik gostujući na bjeljinskoj BN televiziji.

Dodik, koji je i predsednik SNSD-a, rekao je da je, što se politike tiče, Lagumdžijina sudbina završena.

Lagumdžijinu smenu zatražile su političke stranke iz Republike Srpske, nezadovoljne njegovom odlukom da, bez saglasnosti Predsedništva BiH, predstavniku BiH pri UN krajem jula izda instrukciju da glasa za rezoluciju o Siriji.

Klub poslanika SNSD-a predao je tadašnjem predsedavajućem Predstavničkog doma Miloradu Živkoviću 24. avgusta Inicijativu za smenu Lagumdžije zbog njegovog neustavnog delovanja. Njegovu smenu zatražila je i SDA.

Bosanski mediji javili su juče da bi glasanje o smeni Lagumdžije u Predstavničkom domu parlamenta BiH moglo biti odloženo za nekoliko dana zbog njegovog prisustvovanja jesenjem zasedanju Generalne skupštine UN.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dodik: Lagumdžija će biti smenjen

Izvor: Akter, 26.Sep.2012

Predsednik RS Milorad Dodik kaže da će lider SDP-a Zlatko Lagumdžija sigurno biti smenjen sa funkcije ministra inostranih poslova BiH

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.