Dodik :Komšić izneo lični stav, a ne stav BIH u vezi s Handkeom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2019, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik :Komšić izneo lični stav, a ne stav BIH u vezi s Handkeom

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je pismo predsedniku Kraljevske švedske akademije nauka Matsu Malmu u kojem ga je obavestio da je pismo koje je predsedavajućeg Predsedništva Željka Komšića, u kojem protestuje zbog izbora laureata Nobelove nagrade za književnost Petera Handkea, njegov lični stav, a ne BiH.

"Iz medija smo saznali da Vam se pismom obratio predsedavajući Predsedništva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << BiH Željko Komšić. Želim da Vas obavestim da je sadržaj u pismu gospodina Komšića njegov lični stav, a nikako stav BiH, pa Vas molimo da to pismo tretirate kao nezadovljstvo pojedinca u BiH", istakao je Dodik u pismu upućenom Malmu, prenela je RTRS.

On je istakao da Republika Srpska ceni da je odluka da ovu prestižnu nagradu dobije Peter Handke doneta uz punu svest o vrednosti i značaju njegovog književnog opusa bez koga bi današnji svet sigurno bio siromašniji, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

"Dodelom ove nagrade i Nobelov komitet na najbolji način se odužio tom izuzetnom piscu i njegovom delu. Kampanja koja se vodi protiv Petera Handke

On je naglasio da je Nobelova nagrada za književnost završila u pravim rukama i da je ovom nagradom Handkeu vraćeno poverenje u vrednovanje svetskih dostignuća u različitim oblastima, pa i u književnosti.

Komšić je ponovo danas uputio pismo Malmu u ime, kako je naveo, građana BiH i u lično ime, iznoseći niz kritika na račun Kraljevske švedske akademije nauka, pozivajući ih da pre dođeljivanja nagrade Handkeu preispitaju svoju odluku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DODIK PISAO MALMU: Ono što Komšić piše o Handkeu je njegov lični stav, a ne BiH

Izvor: Kurir, 18.Okt.2019

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je pismo predsedniku Kraljevske švedske akademije nauka Matsu Malmu u kojem ga je obavestio da je pismo koje je predsedavajućeg Predsedništva Željka Komšića, u kojem protestuje zbog izbora laureata Nobelove nagrade za književnost Petera Handkea,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.