Dodik: Izetbegović ličnim stavovima kvari mir u BiH i regionu

Izvor: Press, 15.Nov.2012, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Izetbegović ličnim stavovima kvari mir u BiH i regionu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najoštrije je osudio, kako je kazao, samovoljno iznošenje stavova Bakira Izetbegovića koji su neusaglašeni na Predsedništvu BiH, što predstavlja kršenje Ustava BiH i poslovnika Predsedništva

Dodik je precizirao da kada stavove koji nisu usaglašeni na Predsedništvu BiH, Izetbegović može da iznosi lično ili u ime Bošnjaka čiji je predstavnik, a nikako u ime svih građana BiH, posebno ne u ime Srba, koje ni u kom slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ne može da stavlja u kontekst svojih političkih stavova.

"Izetbegović kao lažni predstavnik svih građana BiH, samo pokazuje da svojim poslednjim ostrašćenim izjavama nikako ne uspeva da se izleči od političkog ekstremizma i netrpeljivosti prema Republici Srpskoj, ali i prema Srbiji i njenom demokratski izabranom predsedniku Tomislavu Nikoliću", kazao je Dodik, preneli su banjalučki mediji.

Dodik je, naime, rekao da Izetbegović na taj način kvari mir ne samo u BiH već i u regionu.

"Izetbegović ne može da odlučuje, uslovljava i donosi odluke kada će predsednik Srbije Tomislav Nikolić doći u posetu BiH jer za to nema ovlašćenja. Tu odluku donosi Predsedništvo BiH na čelu sa predsedavajućim Predsedništva Nebojšom Radmanovićem. Mi u Republici Srpskoj se radujemo skorašnjem dolasku predsednika Srbije Tomislava Nikolića", poručio je Dodik.

Izetbegović, koga je na funkciji predsedavajućeg Predsedništva BiH 10. novembra zamenio Radmanović, u nekoliko navrata je izjavljivao da je predsednik Srbije Nikolić odgovoran za loše odnose Srbije i BiH.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Dodik: Izetbegović kvari mir u regionu

Izvor: RTS, 15.Nov.2012

Bakir Izetbegović kvari mir u regionu govoreći u ime svih građana, iako stavovi koje iznosi nisu dogovoreni na Predsedništvu, upozorava predsednik RS Milorad Dodik. ..Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najoštrije je osudio samovoljno iznošenje stavova Bakira Izetbegovića koji nisu usaglašeni...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.