Dodik: Iz Britanije stigli specijalci za destabilizaciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2018, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Iz Britanije stigli specijalci za destabilizaciju

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da su Britanci koji su stigli u BiH specijalisti za destabilizaciju i da se namerno pravi zabluda i podmeće kako su to vojnici, a u stvari su to samo formalno.

"Ovde se radi o jednoj podvali i laži. Oni su specijalisti koji rade na društvenim mrežama, na medijima, na slušanju, prisluškivanju, na stvaranju opšteg haosa i na destabilizaciji, primarno Republike Srpske", rekao je Dodik, prenela je RTRS.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Dodik je istakao da sve što govori ambasador Velike Britanije u BiH Edvard Ferguson nije istina, te podsetio da je pre godinu dana britanska Vlada odobrila devet miliona funti za programe podrške sprečavanju ruskog uticaja na prostorima Balkana, a ciljne tačke su Republika Srpska i Srbija.

"Vidite na koji način to rade. Ovaj narod mora da bude svestan da dobronamernost Britanaca ne može da se računa i da su oni ovde u funkciji stvaranja unitarne i centralizovane BiH", rekao je Dodik.

Dodik je pozvao ljude da ne nasedaju na "britanske prljavštine" i da je više nego jasno šta im je cilj - da ukoliko ne mogu da promene strukturu vlasti u Republici Srpskoj onda bar da smanje njenu snagu.

"Imamo informacije da su njihova dva čoveka u Banjaluci i da se upetljaju u svako okupljanje više od pet ljudi", rekao je Dodik.

On je podsetio da su Britanci preko svog visokog predstavnika u BiH Pedija Ešdauna najviše oskrnavili Dejtonski mirovni sporazum.

"Radi se o jednom kriminalcu međunarodnih razmera koji je zloupotrebio i kršio međunarodno pravo", naglasio je Dodik i dodao da Republika Srpska, kao entitet, nema snagu da izađe pred međunarodni pravosudni sistem i obračuna se sa Ešdaunom.

Dodik je istakao da Srpska "nije zaboravila ta njegova zla, koja su odobrena u Vladi Velike Britanije i ovde servirana".
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dodik: Stigli specijalci iz Britanije, žele da naprave haos u Srpskoj

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jun.2018

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da su Britanci koji su stigli u BiH specijalisti za destabilizaciju i da se namerno pravi zabluda i podmeće kako su to vojnici, a u stvari su to samo formalno...- Ovde se radi o jednoj podvali i laži. Oni su specijalisti koji rade na društvenim...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.