Dodik: Istina o Srebrenici sve jasnija

Izvor: RTS, 06.Jan.2020, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Istina o Srebrenici sve jasnija

Arhive koje se otvaraju i koje će biti otvorene nesumnjivo govore u prilog tome da je Srebrenica isforsirana priča, kaže Milorad Dodik.
Srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da poslednji dokumenti britanske Vlade o Srebrenici sa kojih je skinuta oznaka tajnosti, pokazuju da je ispravnost politike Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srpske da se konačno utvrdi prava istina o tom događaju. 

"Sve vreme to pričamo. Alija Izetbegović je tada od Bila Klintona tražio da se bombarduju srpski položaji. Predsednik SAD mu je poručio da može, ali da mu treba alibi, odnosno najmanje 5.000 žrtava", poručio je Dodik.
Prema njegovim rečima, arhive koje se otvaraju i koje će biti otvorene nesumnjivo govore u prilog tome da je to isforsirana priča.
"Naravno, tamo se desio ozbiljan zločin, ali se desio zločin i prema Srbima i prema muslimanima i mislim da bi konačno radi istine i načina na koji ovde moramo da živimo jedni pored drugih, ta istina treba da bude objektivizirana", rekao je Dodik.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.