Dodik: Intervju s Nikolićem je skandal

Izvor: Mondo, 25.Apr.2013, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Intervju s Nikolićem je skandal

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik "pravim skandalom" nazvao ponašanje novinarke BHT tokom intervjua s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nije želeo da komentariše izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića o Srebrenici, jer, kako kaže, prvorazredni interes Srpske i njenih građana su prisni i srdačni odnosi sa Srbijom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
On je, međutim, "pravim skandalom" nazvao ponašanje novinarke Bosansko-hercegovačke televizije (BHT) koja se kako je rekao, navalentno i nepristojno i u nekoliko navrata "bukvalno nadvikivala" sa predsednikom Nikolićem navodeći ga na odgovor koji želi da čuje.

Predsednik Srbije se u intervjuu BH televiziji izvinio za zločine koje su pojedinci počinili nad Bošnjacima u ime Srbije i srpskog naroda, a na pitanje o Srebrenici Nikolić je primetio da se "genocid mora dokazati".

"Prvorazredni interes Republike Srpske i njenih građana jesu prisni i srdačni odnosi sa Srbijom i njenim rukovodstvom i zbog toga nema smisla niti potrebe upuštati se u javne komentare i polemike sa zvaničnicima Srbije", rekao je Dodik za Srnu.

Prema njegovim rečima, Srbiji nisu potrebne dodatne teške teme u trenutku kada je aktuelno pitanje pregovora o Kosovu i Metohiji.

"Siguran sam da će svaki građanin Republike Srpske, ali i Srbije, zauzeti stav prema onome šta je rečeno, ali bilo bi loše otvarati javnu polemiku", naveo je Dodik i dodao da se Srpska po ko zna koji put uverila da je "uređivačka politika koju plaća BHT-u isključivo bošnjačka, isključivo u funkciji stalnog propagiranja bošnjačke verzije ratne istine i konstantno protiv Republike Srpske".

Možda je, kazao je Dodik, ovo prilika i javnosti u Srbiji i njenim zvaničnicima da uvide u šta se pretvaraju dobronamjerni pokušaji rehabilitacije odnosa sa Sarajevom.

"Mislim da bi trebalo da razmisle o svrsishodnosti takvih pokušaja koji se po pravilu pretvaraju u konstruisanje izjava i poniženje", rekao je predsednik Srpske.

(Srna, foto: Tanjug, Nenad Milošević)
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.