Dodik: Goodbye BiH, welcome RS-exit

Izvor: RTS, 17.Feb.2020, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Goodbye BiH, welcome RS-exit

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je na posebnoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske da je parlament ključno mesto svih odluka i da samo on može da govori u ime naroda.
Milorad Dodik je obraćanje poslanicima na posebnoj sednici Narodne skupštine započeo rečima: "Goodbye BiH, welcome RS-exit" ("Doviđenja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << BiH, dobro došao RSegzit"), prenosi RTRS.

"Mi ne smemo oklijevati da donesemo odluke važne za našu budućnost. Ovaj put smo ozbiljni i nećemo prihvatiti neko drugo kretanje", istakao je Dodik.
Prema njegovim rečima, Republika Srpska i srpski narod nemaju šansu u BiH, jer se "posmatraju kao kategorija koju Sarajevo i Bošnjaci ne prihvataju i koju mrze i žele da unište i da su bošnjački političari uvereni da je došao trenutak za konačni obračun sa srpskim narodom".
Dodao je da je njihovo uverenje da će stranci spasiti BiH – naivno i da Srpska nema nijednu drugu soluciju nego da se vodi svojim interesima.
Dodik je rekao i da je današnja posebna sednica sazvana jer je srpski narod prevaren.
"Pokušavaju nas napraviti manje vrijednim, računajući da samo oni znaju šta je za nas dobro".
"Sve o Ustavnom sudu je već rečeno. Ovaj put je taj sud otišao dalje i sebi dao za pravo da donosi odluke i prebacuje imovinu na BiH, a to joj ne pripada", naglasio je Dodik.
Srpski član Predsedništva je istakao da mnogi sa Zapada misle da Srpska nije sposobna i spremna da brine sami o sebi.
Dodik je zahvalio liderima svih političkih partija na predanom radu i spremnosti da prevaziđu netrpeljivposti u odbrani interesa Republike Srpske.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Goodbye BiH, welcome RS-exit"; "Građani mogu mirno da spavaju" VIDEO

Izvor: B92, 17.Feb.2020

"Goodbye BiH, welcome RS-exit", izjavio je danas srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik na početku obraćanja na posebnoj sednici Narodne skupštine RS.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.