Dodik: Glasaću protiv svih odluka na sednici Predsedništva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2021, 13:57

Dodik: Glasaću protiv svih odluka na sednici Predsedništva

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik najavio je večeras da će na sutrašnjoj sednici Predsedništva glasati protiv svih odluka, u skladu sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske.

"Najkraće rečeno, postupiću kao i prošli put. Nemam problem da odem tamo i glasam protiv", rekao je Dodik za RTRS.

Poručio je da građani treba da budu sigurni da sukoba neće biti.

"Ja sam spreman da sebe žrtvujem za Republiku Srpsku. Mi ne želimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ništa što nama nije dato Ustavom. Ovde se radi o pravima. Ovo nije ludilo Milorada Dodika, kako to neki kažu, nego nasušna potreba Republike", rekao je Dodik.

"Oni iz SDS-a i PDP-a nikada nisu razumeli za šta smo se mi borili u gotovo nemogućim okolnostima", dodao je.

Nema razloga za strah zbog zlonamernih priča o ratu

Dodik je izjavio da Bosna i Hercegovina nikada nije bila stabilna, ali da nema nijednog razloga da se neko zabrine zbog priča o ratu.

Dodik je na Jahorini rekao da samo oni zlonamerni koji pokušavaju da naprave još više zla forsiraju priče o sukobu i ratu.

"Niko ovde ne potencira sukob i rat, ali očigledno ima nekih, koji su izveštavali kad je ovde bio rat, a kojima to izgleda egzotično, pa pokušavaju da naprave takvu vrstu priče", dodao je Dodik, prenosi RTRS.

Do 20. oktobra biće uređeni svi zakoni

Dodik je izjavio da Republika Srpska ima pravo na svoja ovlaštenja, da se ponaša u skladu sa Ustavom i nikoga ne izaziva.

"Republika Srpska će do 20. oktobra imati uređene sve zakone, 25. ćemo izaći s tim i 26. zakazati sednicu Narodne skupštine Republike Srpske koja će doneti zaključke i zakone i postaviti novi, odnosno stari ustavni sistem", istakao je Dodik, prenosi RTRS.

Ponovio je da će Republika Srpska vratiti ovlašćenja koja joj po Ustavu pripadaju i istakao da Republika Srpska ima pravo na svoju vojsku.

Istakao je da su sve aktivnosti koje preduzima Republika Srpska redovne, potpuno legitimne, ustavne i zakonite.

"To je ustavan proces koji Republika Srpska pokušava da uradi i uradiće, ništa drugo se ne izaziva. Očigledno da političko Sarajevo pokušava da nametne drugačiju percepciju o tome. Apsolutno mislim da nema bojazni u tom pogledu jer će Republika Srpska i čitava BiH živeti u miru", poručio je Dodik.

Istakao je da Republika Srpska ne pravi projekat odvajanja i secesije i da se ponaša u skladu sa Ustavom.

"Donosićemo samo propise u skladu sa Ustavom i našim nadležnostima, a one nadležnosti koje su date BiH nećemo dirati, ali ne želimo nasilje visokog predstavnika", rekao je Dodik.

Dodao je da se Republika Srpska ponaša u skladu sa Ustavom i nikoga ne izaziva i da ima pravo na svoju vojsku i da Republika Srpska neće participirati u zajedničkim institucijama koje nisu ustavne.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.