Dodik: Ganić slučaj za Hag

Izvor: B92, 20.Apr.2012, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Ganić slučaj za Hag

Banjaluka -- Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je bivši član ratnog Predsedništva BiH Ejup Ganić "slučaj za sud za ratne zločine".

Komentarišući Ganićevu izjavu da je "više Srba stradalo u saobraćajnim nesrećama nego u proteklom ratu u BiH", Dodik je rekao da veruje da će Ganić "jednog dana i dospeti" pred sud za ratne zločine.

U izjavi koju prenose banjalučki mediji, Dodik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je takođe upotrebio neke uvredljive reči na račun Ganića.

Ganić je u intervjuu kanadskom radiju izjavio da je u građanskom ratu u BiH "više Srba poginulo u automobilskim nesrećama nego od bošnjačkih metaka".

Odbor porodica poginulih boraca Boračke organizacije RS najavio je da će podneti krivičnu prijavu protiv Ganića zbog uvreda, klevete, jezika mržnje i malicioznog iživljavanja i ponižavanja srpskih žrtava.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.