Dodik: Film Oluja važan za istoriju srpskog naroda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2023, 09:09

Dodik: Film "Oluja" važan za istoriju srpskog naroda

Predsednik RS Milorad Dodik rekao je, na premijeri filma "Oluja" u Banjaluci, da je to ostvarenje važno ne samo za filmsku industriju, nego i za istoriju srpskog naroda.

Dodik smatra da je film najbolja platforma kako bi se događaji koji su obeležili istoriju srpskog naroda na najbolji mogući način zabeležili i predali budućim generacijama.

"Ovo je medij koji je nekako najprikladniji za mlađe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << generacije koje jesu generacije koje se na taj način edukuju spoznaju istinu o mnogim stvarima'', rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Prema njegovim rečima, film jeste univerzalna i umetnička priča, ali svakako tema stradanja ljudi i pojedinaca.

"Poznato je da su u 'Oluji' stradali civili, da su bombardovani na Petrovačkoj cesti, da je bilo zaista tragičnih pojedinačnih sudbina. To zaista treba da bude zabeleženo i da ostane zapamćeno da su oni stradali isključivo zato što su pripadali jednom narodu", poručio je Dodik.

Film "Oluja", u režiji Miloša Radunovića, prvi je projekat srpske kinematografije koji govori o stradanju srpskog naroda u akciji hrvatske vojske i policije "Oluja" 1995. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.