Dodik: Federacija BiH želi da prisvoji više pomoći

Izvor: Studio B, 11.Jun.2014, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Federacija BiH želi da prisvoji više pomoći

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik upozorio da drugi entitet, Federacija BiH, želi da prisvoji više sredstava pomoći nego što joj pripada, iako su poplave RS nanele daleko veću štetu.

"Želimo da neko izvan BiH utvrdi štetu i kaže kolika je ona u Federaciji, a kolika u RS, pa bi na bazi tog procenta trebalo da se distribuiraju sredstva", rekao je Dodik novinarima u Sarajevu.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je napomenuo da je BiH "zaglavljena" oko pitanja na koji način će formirati fond solidarnosti za saniranje šteta od poplava, kao i da predstavnici RS nisu dali saglasnost da se ta pomoć deli po principu pola-pola.

"Svima je jasno da su štete u Srpskoj daleko veće nego u Federaciji BiH, ali Federacija želi, na teret naše patnje, da iskoristi sredstva koja dolaze sa strane", rekao je Dodik i poručio da Srpska neće dozvoliti da bude ugrožena bilo čim.

On je naveo i da je na jučerašnjem sastanku sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu, u fokusu razgovora bila situacija nakon katastrofalnih poplava koje su Srbiji i Srpskoj stvorile ogromne probleme.

"Srbija ima značajnu aktivnost na prikupljanju pomoći od stranih donatora i kreditora, i u Beogradu sam bio da bih video kakvu bi pomoć RS mogla da ima od toga", preneo je Dodik.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.