Dodik: Evropa mrcvari Srbiju

Izvor: S media, 09.Dec.2011, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Evropa mrcvari Srbiju

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da mu je žao što Srbija nije dobila status kandidata za ulazak u Evropsku uniju, ističući da je zvanični Beograd uložio ogromne napore koje Evropa nije prepoznala i prihvatila.

"To je obično mrcvarenje, nefer odnos Evrope prema Srbiji koja je učinila mnogo napora da ispuni odredjene obaveze i standarde, od Haškog tribunala do mnogih drugih stvari", kazao je Dodik u Banjaluci.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
On je ocenio da je takav odnos Evrope "ponižvajući".

"Pripisivati Srbiji da je kriva i kazniti je zato što brani svoju teritoriju, što brani svoj državni kontinuitet i teritorijalni integritet, to nije fer", istakao je Dodik.

Grubješić: Srbija zaslužila status kandidata

Orlović: Srbija nepravedno kažnjena

Tadić: Ne odustajemo od EU!

Prema njegovim rečima, upravo zemlje EU su Srbiji "otele deo teritorije i podržale nezavisnu državu Kosovo".

Predsednik RS je rekao da oseća "gadjenje" prema onima koji uvažavaju samo svoje interese, dodajući da je Srbiji trebalo dati kandidatski status i da "nije fer i pošteno" što se to nije desilo.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.