Dodik: Doći će dan kada ćemo se integrisati sa Srbijom

Izvor: RTS, 09.Jan.2020, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Doći će dan kada ćemo se integrisati sa Srbijom

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik poručio je da "niko ne može da zaustavi integraciju Republike Srpske i Srbije".
Milorad Dodik je govoreći na akademiji povodom Dana Republike Srpske rekao da će Srbi nastaviti dalje da žive i da razvijaju Srpsku.

"Mi ne smijemo da bježimo od naše >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << integracije sa Srbijom, tu stvar niko ne može da zaustavi. Mogu da se ljute koliko hoće. Integrisati se sa Srbijom znači ne samo duhovno biti integrisan. To je naša želja i imamo pravo na naše samoopredeljenje. Doći će vrijeme kada ćemo imati to pravo. Mi hoćemo mir na ovim prostorima", rekao je Dodik.
Istakao je da je Republika Srpska dovoljno velika i široka da u njoj slobodno živi svako ko želi da živi i neće biti osporen ničim.
Dodik je rekao da jedini koji su želeli Srpsku su "Srbi koji žive na ovim prostorima, Srbija i prijateljska Rusija".
Srpski član Predsedništva BiH je rekao da su Srbi stradalnički i iznad svega pošten narod, koji je u prošlom veku izgubio gotovo polovinu svog stanovništa.
"Srpski narod ne može biti loš i ima pravo na svoju slobodu i svoju integraciju", zaključio je Dodik.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.