Dodik: Dejtonska ili nikakva BiH

Izvor: B92, 05.Avg.2014, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Dejtonska ili nikakva BiH

Banjaluka -- Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će se Bosna i Hercegovina ili vratiti na izvorna, dejtonska ovlašćenja, ili će nestati.

"Dejtonska ili nikakva BiH", poručio je Dodik, navodeći da je to okvir njegovog političkog delovanja.

On je ponovo optužio pojedine državne institucije da utiču na razvoj Republike Srpske, navodeći da su one, insistirajući na "iracionalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rešenjima", blokirale "Južni tok", izgradnju auto-puta i Termoelektrane "Stanari".

"Sve to govori da nam je BiH prepreka za ekonomski razvoj i izaćićemo s preciznim planom kako izaći iz toga", naglasio je Dodik.

Dodik koji je i lider vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), danas se sastao s predsednikom koalicionog Demokratskog narodnog saveza (DNS), Markom Pavićem.

Dodik je kazao da je vladajuća koalicija ispunila sve ciljeve koje je sebi postavila dolaskom na vlast, 2006. godine, te da "prelazi u drugu fazu".

Ocenio je da je zaustavljena derogacija RS i prenos nadležnosti s entiteta na nivo BiH, da je vraćen subjektivitet RS koja se "razvija na najbolji mogući način".

"Danas niko ne spori značajnu poziciju RS u svim političkim procesima u BiH", kazao je Dodik.

Zajedništvo stranaka u vladajućoj koaliciji neće biti dovedeno u pitanje ni posle oktobarskih izbora - poruka je sa sastanka Dodika i Pavića.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: BiH dejtonska ili će nestati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2014

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će se Bosna i Hercegovina ili vratiti na izvorna, dejtonska ovlašćenja, ili će nestati..."Dejtonska ili nikakva BiH", poručio je Dodik, navodeći da je to okvir njegovog političkog delovanja...On je ponovo optužio pojedine državne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dodik: BIH će biti Dejtonska ili je neće biti

Izvor: Blic, 05.Avg.2014

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik istakao je danas da će se Bosna i Hercegovina ili vratiti na izvorna dejtonska ovlašćenja ili je neće biti...On je dodao da je to njegov okvir političkog delovanja a ponovo je optužio BiH, odnosno "neke organe u Sarajevu", da utiču na razvoj RS...Naveo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.