Dodik: Crnogorska politika je antisrpska još od priznavanja Kosova

Izvor: B92, 25.Feb.2020, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Crnogorska politika je antisrpska još od priznavanja Kosova

Milorad Dodik smatra da bi i za BiH i za crnogorskog predsednika Milu Đukanovića bilo najbolje da se odloži njegova zvanična poseta Bosni i Hercegovini.

Poseta je planirana za početak marta.

Dodik je rekao da veruje da ovakav njegov stav o dolasku Đukanovića pomaže SPC u uslovima kada doživljava progon u Crnoj Gori.

On je podsetio da je crnogorska vlast sa jevrejskom, islamskom i katoličkom zajednicom postigla posebne sporazume, a da je samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za SPC i njenu imovinu ostalo da se rešava pitanje putem zakona, i to tako da se najčešće ta imovina u znatnom obimu bude oduzeta.

Dodik je dodao da je crnogorska politika "antisrpska" još od priznanja samoproglašenog Kosova, prenosi portal Avaz.

"Niko nije protiv toga da Đukanović dođe u BiH, ali postavlja se moralno i političko pitanje - kako neki Srbin može dozvoliti da mu se pruži prilika da, dok tamo naši ljudi protestuju, on dođe u Sarajevo i objašnjava šta on hoće, jer je reč o istom verujućem narodu i ovde je bilo mnogo solidarnosti prema litijama u Crnoj Gori", rekao je Dodik.

Dodik je napomenuo da je ranije uputio pismo u kojem je molio parlamentarce Crne Gore da odlože donošenje Zakona o veroispovijesti, a i kada su ga usvojili apelovao da pokušaju razumeti SPC.

Portal Avaz podeća da je u Narodnoj skupštini 21. februara primljen Dodikov zahtev za sazivanje posebne sednice parlamenta tog BiH entiteta o pokretanju vitalnog interesa RS-a na dve odluke usvojene u Predsedništvu BiH.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Poseta Đukanovića je moralno i političko pitanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2020

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže da je crnogorska politika "antisrpska" još od priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova...Protivi se, rekao je, da crnogorski predsednik Milo Đukanović početkom marta dođe u zvaničnu posetu BiH, jer smatra da takav njegov stav pomaže...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.