Izvor: Nezavisne Novine, 01.Sep.2017, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Cilj jačanje autonomije Srpske

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da su prioriteti Republike Srpske mir i stabilnost, a glavni politički cilj jačanje autonomije koju je Srpska dobila međunarodnim sporazumom u Dejtonu.

Dodik je tokom današnjeg sastanka u Banjaluci upoznao poslanika Bundestaga Aleksandera Noja o prirodi odnosa u samoj BiH, aspiracijama pojedinih etničkih grupa i okviru u kojem se tri naroda i dva entiteta mogu kretati, a definisani su Dejtonskim mirovnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sporazumom.

"Međunarodni intervencionizam, koji je po pravilu išao na štetu Republike Srpske, kao i stereotipi o Srbima i Srpskoj koji još opterećuju pojedine zapadne metropole, činjenice su sa kojima se takođe suočava Republika Srpska", istakao je predsjednik Srpske.

U saopštenju iz kabineta predsjednika Republike navodi se da je Dodik inforimisao Noja i o namjeri Srpska da kroz svoje najviše zakonodavno tijelo proglasi vojnu neutralnost i istakao da Srpska i dalje ostaje posvećena procesu evropskih integracija.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.