Dodik: Britanci već destabilizovali BiH

Izvor: B92, 23.Jun.2015, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Britanci već destabilizovali BiH

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će pozvati na konsultacije o rezoluciji o Srebrenici sve nosioce vlasti.

On je naveo da će naredne nedelje organizovati sastanak sa političkim akterima u Republici Srpskoj, kao i sa predstavnicima Srba u institucijama BiH.

Dodik je ponovio da je rezolucija o Srebrenici neprihvatljiva i da ne doprinosi pomirenju u BiH.

Dodik je na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za novinare u Banjaluci rekao da će obaviti konsultacije i sa političkim stranakama jer, kako je rekao, predložena rezolucija Velike Britanije u kojoj se osuđuje svako poricanje genocida u Srebrenici, ne donosi ništa dobro BiH.

Entitetski predsednik očekuje da se sa predstavnicima Srba u vlasti BiH postigne dogovor da bi se o neprihvatljivosti te rezolucije obavestio i generalni sekretar UN-a.

Dodik je potvrdio je da će 26. juna biti održana zajednička sednica vlada Srpske i Srbije na kojoj će, između ostalog, biti reči i o toj temi, prenela je Fena.

Predsednik Srpske misli da su Britanci već posredstvom bivšeg visokog predstavnika Pedija Ešdauna koji je, kaže, "devastirao Dejtonski sporazum", destabilizovali BiH.

Takođe, Dodik je najavio će se pripremiti i rasprava u Narodnoj skupštini Srpske o većoj odgovornosti srpskih predstavnika u Savetu ministara BiH, dok za reformsku agendu tvrdi da određene stvari zloupotrebljava.

"Ta agenda je napisana daleko od BiH", kaze entitetski predsednik i dodaje da u BiH treba da se donose agende koje njoj odgovaraju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dodik: Rezolucija o Srebrenici ne donosi ništa dobro BiH

Izvor: Blic, 23.Jun.2015

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas da će neredne sedmice pozvati na konsultacije sve odgovorne nosioce vlasti u RS i predstavnike Srba u bosanskohercegovačkim institucijama o rezoluciji o Srebrenici, za koju je ponovio da je neprihvatljiva i ne doprinosi pomirenju u BiH...Dodik...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.