Dodik: Brisel naštimovan samo da osuđuje Srbe

Izvor: Vesti-online.com, 25.Apr.2018, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Brisel naštimovan samo da osuđuje Srbe

Predsednik RS Milorad Dodik naveo je da ga ne iznenađuje ćutanje Brisela na poslednje događanje u Hrvatskoj i “povampirenje ustaštva“.

Kako je rekao, Brisel je "naštimovan" samo da osuđuje Srbiju i Republiku Srpsku.

On kaže da se vidi povlačenje Brisela u svemu u čemu su oštećeni Srbi.

Poslednji potezi Zagreba nimalo nisu na liniji dobrosusedske politike i regionalne stabilnosti, koju Srbija već duže vreme pokušava da osigura, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je Dodik za Novosti.

- Srbija vodi samostalnu politiku, to radi veoma dobro. Vulin je agilan, borac za istinu, ali vidimo da ona nekima ne odgovara. Sve što Srbija odluči mi ćemo poštovati - kazao je Dodik, odgovarajući na pitanje kako vidi najavu Srbije za uvođenjem recipročnih mera pojedinim hrvatskim zvaničnicima.

Beograd i Banjaluka bi, smatra Dodik, trebalo da nastave da insistiraju na istini o stravičnim ustaškim zločinima kako se bi se to pitanje internacionalizovalo.

- Moramo napraviti plan kako bi ojačali spoznaju i istinu o Jasenovcu, možda i kroz snimanje dokumentarnog filma i na način kojim možemo pridobiti široku svetsku pažnju - poručio je Dodik.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.