Dodik: BiH privid od države

Izvor: Politika, 08.Avg.2012, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: BiH privid od države

BEOGRAD – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je kreiranje spoljne politike BiH bez poštovanja principa da sve spoljnopolitičke odluke moraju da se donose konsenzusom samo još jedan dokaz nefunkcionalosti te države.

„BiH je u permanentnoj krizi, što je dokaz njene nesposobnosti da preživi. Samo zato što međunarodna zajednica održava privid njenog funkcionisanja ona egzistira, inače ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << bi ni egzistirala”, izjavio je Dodik novinarima u Beogradu, posle sastanka sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Povodom glasanja predstavnika BiH u UN o rezoluciji o Siriji, koje nije dogovoreno sa predstavnicima Banjaluke, Dodik je ponovio da je ministar spoljnih poslova Zlatko Lagumdžija prekršio ustav BiH i međustranački dogovor postignut prilikom formiranja Saveta ministara.

Dodik je ponovo najavio da će, posredstvom poslaničkog kluba svoje stranke u Parlamentu BiH, pokrenuti proceduru razrešenja Lagumdžije, istakavši da niko ne može da odlučuje u ime Republike Srpske osim njenih legitimno izabranih predstavnika.

Na pitanje novinara šta je rešenje za izlazak iz najnovije političke krize u BiH, Dodik je rekao da se rešenje samo nameće.

Tanjug

objavljeno: 08/08/2012

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.