Dodik: BiH nije naša zemlja

Izvor: B92, 17.Okt.2023, 18:18

Dodik: BiH nije naša zemlja

Predsednik Republike Srpske Milorad dodik kaže da proces protiv njega predstavlja pravni cirkus, te da je zato priča o BiH u kojoj nema smisla biti.

"Najbolje da u BiH vlada mir. Što se nas tiče, mi nismo slobodni u BiH, ona nije naša zemlja da u njoj možemo ostati. Prva prilika koja se pruži, mi ćemo ju iskoristiti", jasan je Dodik.

Istakao je da je došao na Sud da pokaže koliko je to sve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << apsurdno.

"Ko je "visoki predstavnik"? To je samo mišljenje da on može mene smeniti. Moj odgovor na njegovo mišljenje je odgoj u kući. Pa on stalno govori da BiH nema. Sad smo mi na udaru, ranije je bio Dragan Čović. Stalno mu je neko na udaru. On je stalno u pravu, ali uvek je samo neko drugi kriv. Došao sam na sud da pokažem koliko je to sve apsurdno", istakao je Dodik.

Govorio je i odnosu sa hrvatskim predsednikom Zoranom Milanovićem.

"Nema nikakve tajne. Radi se o normalnom čoveku s kojim imam dobre odnose. Niti sam ja njemu dužan, niti je on meni dužan. Јednostavno delimo normalne stvari. On je važan državnik. Јa njega cenim iz tog razloga. Vodi dobro i uspešno svoju zemlju, na pravi način i brine se o njeNom suverenitetu", naveo je Dodik.

Kaže da je pristup Milanovića racionalan.

Komentarisao je i njihov sastanak na Hvaru.

"Nismo se videli nekoliko meseci. On je bio nekoliko dana na odmoru. Čovek je bio tamo, pitao sam da li se možemo videti i došao sam. Mogao je i biti u nekom drugom mestu u Hrvatskoj. Imamo dosta tešku istoriju. Sa njim sam razgovarao o ekonomskim pitanjima i o Evropskoj uniji. To je bio korektan razgovor. On je čovek koji se bori za Hrvatsku kao što se i ja borim za Republiku Srpsku. Zahvalan sam na to prijateljstvo koje imam sa predsednikom države", pojasnio je Dodik.

Rekao je da početkom novembra ide u Rusiju.

"imam svašta pričati sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom. Mislim da je on veliki državnik i da je čast svakome da ima priliku sediti s njim", rekao je Dodik.

Dodik je, komentarušići izjavu ministra odbrane u Savetu ministara Zukan Heleta da planira beg iz BiH, rekao da ostaje u Republici Srpskoj.

"Živim i rođen sam u Banjaluci i tamo ću nastaviti živjeti. Zašto ne bih ostao. Imam sedmoro unučadi. Volim svoj kraj", jasan je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.