Dodik: BiH je neuspešan eksperiment

Izvor: B92, 08.Jul.2022, 16:37

Dodik: "BiH je neuspešan eksperiment"

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio jeda je Rezolicija nemačkog Bundestaga puna netačnih kvalifikacija i u funkciji muslimanskog nacionalizma.

Svaka ovakva ili slična rezolucija, naglasio je Dodik, hrana je muslimanskim nacionalistima koji pod izgovorom demokratije traže ukidanje prava naroda, na čemu BiH i počiva.

"BiH je neuspešan eksperiment međunarodne zajednice i tu ne pomažu ni deklaracije ni rezolucije poput ove. Ako su krivci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za neuspeh BiH Milorad Dodik i Dragan Čović, zašto je BiH imala najprije građanski rat u kojem se nisu pitali Dodik i Čović, a zatim godine protektorata, u kojima se opet nisu pitali Dodik i Čović? Zato i ovu rezoluciju vidim kao još jedno zamazivanje očiju, ovoga puta nemačkoj javnosti", istakao je Dodik upitan da prokomentariše rezoluciju "Podrška BiH na putu u bolju budućnost", koju je usvojio Bundestag, u kojoj su pominju Dodik i Čović kao političari čije delovanje je usmereno ka "uništavanju BiH" kao zemlje različitih naroda.

"Da Nemačka zaista želi dobro BiH, kako govore, uložili bi svoj uticaj u EU i dali status kandidata BiH. Ovako je lakše pisati bespredmetne rezolucije koje nikome nisu od koristi, osim onima koji se hrane ovakvim međunarodnim aktivnostima, a to su muslimanski nacionalisti", konstatovao je Dodik.

Bundestag je usvojio rezoluciju "Podrška BiH na putu u bolju budućnost" kojom se od njemačke Vlade traži da se u EU založi za "sankcije protiv onih koji potkopavaju teritorijalnu integritet i ustavni poredak BiH".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dodik: Rezolucija Bundestaga puna netačnosti i nepotrebna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2022

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je rezolucija nemačkog Bundestaga nepotrebna, puna netačnih kvalifikacija i u funkciji je muslimanskog nacionalizma...On je ponovio da je "BiH neuspešan eksperiment međunarodne zajednice, kojem ne pomažu ni deklaracije ni rezolucije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.