Dodik: BiH je neuspeli eksperiment

Izvor: S media, 15.Okt.2011, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: BiH je neuspeli eksperiment

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio da trenutna kriza u BiH nema veze sa tim što u toj državi ni godinu dana nakon izbora nije formirano Veće ministara već da je ona posledica “eksperimenta koji se zove BiH”.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je, u intervjuu Radiju Slobodna Evropa na ruskom jeziku, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da RS neće odustati od zaheva za četiri ministra na državnom nivou, da politički predstavnici Srba samo žele da zaštite taj entitet i obezbede poštovanje Ustava BiH.

Dodik je kazao da BiH "nije napravljena voljom naroda, jer se narodi koji u njoj žive nikada nisu o tome izjašnjavali, nego međunarodnom voljom, odnosno Dejtonskim sporazumom".

EK: Neformiranje vlade u BiH ugrozilo napredovanje ka EU

Dodik izašao iz bolnice

Tačka na dvovlašće u islamskoj zajednici u Srbiji?

“Nama je primarno da zaštitimo interese RS. Predstavljam RS i političku partiju u kojoj su dominantni glasovi Srba. Ima tu i bošnjačkih i hrvatskih glasova i mi to poštujemo. Oni u strukturama naših imenovanja imaju određena mesta, ali na nivou BiH je sasvim drugačija situacija”, rekao je Dodik.

On je rekao da situacija sa središnjom vlasti u Bosni pokazala kao smetnja, te da je “koncentracija i arogancija međunarodne zajednice” zarad jačanja institucija u BiH, povukla ogroman novac koji se tamo troši.

“Imamo 22.000 zaposlenih u BiH koji primaju plate, a nemaju nikakve koristi od nje. Borba za identifikaciju kod Bošnjaka je isključivo vezana za to da se stvori kakva takva BiH. To je narod koga nema nigde, nego samo u BiH. To je narod koji je sam sebe proglasio narodom 1993. godine. Oni ne mogu da izgrade vlastiti identitet, ako ne unište identitet drugih konstitutivnih naroda”, ocenio je Dodik.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.