Dodik: Ako su želeli da usreće muslimane, ni to nisu uspeli

Izvor: B92, 03.Jul.2023, 15:47

Dodik: Ako su želeli da usreće muslimane, ni to nisu uspeli

Na gubitku je samo deo međunarodne zajednice koji se u BiH održava konfliktima i na supstituciji legalnih institucija, izjavio je predsednik RS Milorad Dodik.

Dodik se obratio medijima nakon sastanka sa predstavnicima partija koje čine vlast na zajedničkom nivou, odnosno liderima ''Trojke'' (SDP, NiP NS), a na kojem se razgovaralo o Dodikovoj odluci da se odluke Ustavnog suda BiH ne sprovode u Republici Srpskoj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Dodik je rekao da je odmah bilo jasno da, iako sastanak nije izrodio neke velike rezultate, ipak je bio pokušaj da se otvoreno progovori o problemima i kako ih rešiti, a što je najgore za ''deo ambasada u Sarajevu'', politički partneri sedeli su za istim stolom i razgovarali, prenosi RTRS.

''Nismo dugo čekali na odgovor samoizabranih međunarodnih predstavnika koji su se dogovorili da se mi u BiH ne smemo dogovoriti i da je potrebno učiniti nešto radikalno. I sad opet imamo krizu, koju nismo izazvali mi u BiH, nego upravo oni koji svojim ministarstvima šalju lažne izveštaje o situaciji u BiH. Zato za sve što se bude dešavalo u narednim danima i mesecima u BiH, odgovornost ne treba tražiti ni u Republici Srpskoj, pa ni u FBiH. Eto par ambasada u Sarajevu i onog koji okolo hoda i lažno se predstavlja, neka objašnjavaju šta se događa'', poručio je Dodik.

On je istakao da Srbi ''nikada neće otići iz Republike Srpske'', niti će je predati.

''Ako su želeli da usreće muslimane, ni to nisu uspeli, jer oni sreću vide u potpunoj eliminaciji Republike Srpske. Mi nećemo otići iz Republike Srpske, niti ćemo im predati Republiku Srpsku. Ako igraju na živce i strpljenje, mi ga imamo na pretek, jer rezervnu zemlju nemamo i mi ovde živimo. A ja se nisam kandidovao za predsednika Republike da bi pred svakom fukarom pognuo glavu. Za mene su naši građani i glasali računajući da ću se boriti'', rekao je Dodik.

Dodao je da ''više ni Majkl Marfi'' ne veruje u ''računicu'' da će sve biti u redu samo ako stranci rasporede podobne aktere.

Nakon što je Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) usvojila zakon o neprihvatanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine na prostoru RS, iz ''Trojke'' je poručeno da će iskoristiti sve političke alate koje imaju kako bi ''zaustavili Milorada Dodika'' i da nema mesta kompromisu kada je reč o ''pravnom nasilju iz RS'', podseća RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.