Dodik: 9. januar je sinonim za slobodu srpskog naroda

Izvor: B92, 09.Jan.2019, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: 9. januar je sinonim za slobodu srpskog naroda

Predsedavajući Predsedništva BiH, Milorad Dodik poručio je da je 9. januar sinonim za slobodu srpskog naroda za koju su položeni životi.

"Ta sloboda je izgrađena na ruševinama bivše zemlje. Važno je da se danas okupimo oko 9. januara jer se okupljamo oko slobode, našeg identiteta, svega što je važno za jedan narod", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci nakon arhijerejske liturgije koju je u Sabornom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hramu Hrista Spasitelja služio patrijarh srpski Irinej.

On je naglasio da srpski narod gradi tu slobodu da bi razvijao sve svoje vrednosti - veru, kulturu, obrazovanje, sport, ekonomiju, lokalnu zajednicu i celu Republiku.

"Danas je važan dan u istoriji Republike Srpske. Ponosan sam što branim Srpsku na svakom mestu i želim joj sve najbolje, kao i svakom pojedincu koji u njoj živi, bez obzira na veru i naciju", istakao je Dodik.

Patrijarh Irinej izjavio je da se Srbi vraćaju veri i Bogu, što je dobar znak da će nadvladati sva iskušenja koja ih, kao i uvek, prate.

U obraćanju nakon Svete arhijerejske liturgije koju je služio u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci, patrijarh Irinej je rekao da Republika Srpska slavi Svetog arhiđakona Stefana - prvomučenika koji je položio život za svog Gospoda.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DODIK NA DAN SRPSKE: Deveti januar je sinonim za slobodu! Ponosan sam što branim RS na svakom žestu i želim joj sve najbolje!

Izvor: Kurir, 09.Jan.2019

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je 9. januar sinonim za slobodu srpskog naroda za koju su položeni životi.

Nastavak na Kurir...

Dodik: 9. januar je sinonim za slobodu srpskog naroda

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jan.2019

Predsedavajući Predsednistva BiH, Milorad Dodik, poručio je da je 9. januar sinonim za slobodu srpskog naroda za koju su položeni životi...- Ta sloboda je izgrađena na ruševinama bivše zemlje. Važno je da se danas okupimo oko 9. januara jer se okupljamo oko slobode, našeg identiteta, svega što...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.