Dobro je što opozicija nije otišla na sastanak kod Dodika

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Okt.2017, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobro je što opozicija nije otišla na sastanak kod Dodika

Ministar spoljnih poslova BiH i potpredsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak izjavio je da je dobro što opozicija danas nije otišla na sastanak kod predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, jer bi bila zloupotrebljena.


"Opozicija bi bila dekor u manifestaciji patriotizma. Bili bi zloupotrebljeni. Dobro je što nismo bili tamo", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rekao je Crnadak novinarima, komentarišući današnji sastanak koji je sazvao Dodik povodom oslobadjajuće presude Naseru Oriću za zločine nad Srbima u Podrinju.

Crnadak je rekao da je PDP nezadovoljan stanjem u pravosudju, koje ima slabe rezultate.

"Znali smo da su tri četvrtine presuđenih za ratne zločine Srbi, da su svedoci menjali iskaze. Odgovornost je na onima koji su učestvovali. SNSD vodi strukturalni dijalog o pravosuđu od 2011. godine. Ja pozivam da kažu rezultate, šta radi Centar za istraživanje ratnih zločina RS”, ocenio je on.

Prema njegovim rečima, vladajući SNSD sada pokušava da sa sebe skine odgovornost za ovakvo stanje.

Navodeći da svi koji ne sprovode odluke institucija RS treba da odgovaraju. Crnadak je dodao da opozicija čeka da vidi šta će se desiti sa referendumom o Sudu i Tužilaštvu BiH.

"Dao je (Dodik) rok od deset dana. U ime PDP-a želim da kažem da nama Dodik ne može davati rokove. Nas ti rokovi ne zanimaju. Dodik, Vlada, Komisija - imaju odluku Narodne skupštine RS. Neka izvole i provedu referendum koji su izglasali", istakao je on.

Komentarišući Dodikovu inicijativu za potpisivanje peticije, na kojoj bi stajalo referendumsko pitanje o radu Suda i Tužilaštva BiH, Crnadak je okarakterisao kao besmislucu.

"Pola miliona ljudi nezadovoljno je stanjem u pravosuđu. Predsednik Republike je predsednik Republike, nije direktor Agencije za statistiku", istakao je potpredsednik PDP-a.

Govoreći o Dodikovom pozivu srpskim sudijama i tužiocima da napuste državni Sud i Tužilaštvo, Crnadak je rekao da je najveći broj sudija postavljen uz podršku i direktan izbor Dodika i SNSD-a.

"Verujem da, ako je to iskreno, on može te ljude da vrati nazad", kazao je funkcioner PDP-a.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"Dobro je što nisu otišli na sastanak kod Dodika"

Izvor: B92, 14.Okt.2017

Banjaluka -- Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da je dobro što opozicija nije otišla na sastanak kod predsednika RS Milorada Dodika..."Opozicija bi bila dekor u manifestaciji patriotizma. Bili bi zloupotrebljeni. Dobro je što nismo bili tamo", rekao je Crnadak novinarima, komentarišući...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.