Demonstrantima zabranjeno da uđu u RS

Izvor: Vesti-online.com, 09.Feb.2014, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Demonstrantima zabranjeno da uđu u RS''

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je danas da će policija RS zabraniti organizovani ulazak demonstranata iz Federacije BiH u RS.

"Neće biti problem za mirne proteste u RS, koj i su najavljeni i koji se održavaju na mestima za to predviđenim zakonom. Zaustavljanje saobraćaja i rušenje institucija u Republici Srpskoj biće sprečeno policijom jer je to nezakonito", rekao je Dodik u Banjaluci, posle sastanka s predstavnicima zajedničkih institucija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << BiH iz RS.

Govoreći o protestima u Federaciji BiH, on je pozvao na prestanak nasilja, dodavši da političari u Federaciji BiH "treba da sednu i vide šta im je činiti, i kako obezbediti da institucije sistema funkcionišu".

"Jedina alternativa haosu koji je viđen u Federaciji BiH je sesti, obezbediti dogovore i zakonodavstvo u okviru realnih mogućnosti, jer je uvod u revoluciju - odakle god ona dolazila, uvek bio na štetu ljudi koji su na to naseli", ocenio je predsednik RS.

Govoreći o današnjem sastanku s prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu, na koji je pozvan i lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić, Dodik je kazao da Srbija, kao potpisnica Dejtonskog mirovnog sporazuma, ima pravo da se uključi u pitanja u vezi s tim sporazumom.

"Srbija, kao potpisnica Dejtonskog sporazuma, dugo godina je eliminisana iz pitanja vezanih za realizaciju tog sporazuma i u tom kontekstu me raduje poziv na sastanak u Beograd", kazao je on.

Napominjući da je premijer Hrvatske Zoran Milanović danas posetio Mostar, Dodik je ocenio da su Srbija i Hrvatska, zbog pritiska visokih predstavnika međunarodne zajednice, godinama bile eliminisane iz zbivanja u BiH. Dodik je rekao da predstavnici RS u zajedničkim institucijama BIH treba da nastave da rade u Sarajevu, da bi se očuvao ustavni poredak, bez obzira na to što, kako je naglasio, "rade pod stalnim pritiscima".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.