Danas konstitutivna sednica Republike Srpske

Izvor: RTS, 19.Nov.2018, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas konstitutivna sednica Republike Srpske

U Banjaluci će biti održana konstitutivna sednica Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj će svečane zakletve položiti novoizabrani srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednica Srpske Željka Cvijanović i potpredsednici Republike Srpske.
Željka Cvijanović i njeni potpredsednici time će i zvanično preuzeti dužnost. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Prva sednica novog skupštinskog saziva zakazana je za 14 časova.

Kako je najavljeno, prisustvovaće joj brojni predstavnici političkog i javnog života Republike Srpske, diplomatskog kora i međunarodnih organizacija, a dolazak su potvrdile premijerka Srbije Ana Brnabić i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.
Na konstitutivnoj sednici biće izabrana Komisija za izbor i imenovanja i verifikovani mandati narodnim poslanicima, koji će položiti svečanu zakletvu, a biće razmatrana i odluka o broju potpredsednika Narodne skupštine.
Na predloženom dnevnom redu prve sednice je izbor predsednika i potpredsednika Narodne skupštine Srpske, kao i pokretanje inicijativa za izbor delegata iz Republike Srpske u Dom naroda parlamenta BiH i za izbor delegata u Veću naroda Srpske.
S obzirom da je krajnji rok za izbor delegata 6. decembar, parlamentrane stranke će do 28. novembra dostaviti Narodnoj skupštini Srpske liste kandidata za izbore delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH i Veće naroda Srpske, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.