DP: Dodik sramoti RS u okruženju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jun.2012, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DP: Dodik "sramoti RS u okruženju"

BANJALUKA -

Demokratska partija (DP) Republike Srpske pozvala je danas predsednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika da prestane sa, kako se navodi, "sramoćenjem RS u okruženju, posebno u Srbiji".

Reagujući na pismo Službe predsednika RS novinarskim udruženjima u Srbiji, DP ocenjuje da navodi u tom pismu predstavljaju "nastavak napada" na dopisnicu Bete iz Banjaluke Ljiljanu Kovačeviću, i poziva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dodika da "prestane sa sramoćenjem RS u okruženju, a posebno u Srbiji".

"Podsećamo ga da po Ustavu RS ima obavezu da RS predstavlja i izražava njeno državno jedinstvo a on, u stvari, predstavlja isključivo sebe, svoj primitivizam i emotivnu nestabilnost, čime sramoti sve građane", navodi se u saopštenju DP-a dostavljenom medijima.

Ta partija tvrdi da Dodik svojim javnim nastupima "sramoti RS, jer je sebi dao za pravo da isteruje i napada novinare, da poslanicima u Narodnoj skupštini RS psuje majku, da kandidata za predsednika Srbije Tomislava Nikolića naziva 'političkim pobačajem'".

"Sebi je dao za pravo i da upozorava Srbiju da ne želi vladu Srbije u kojoj je Liberalno demokratska partija (LDP) i Čeda Jovanović zbog njegove neprihvatljive izjave o karakteru nastanka RS, a da, pri tome, ne pominje javnosti Srbije da je njegova Stranka - SNSD, u BiH na mnogim izbornim nivoima, od opština, preko kantona, Vlade Federacije BiH, do Saveta ministara BiH u koaliciji s bošnjačkim strankama, čiji je zvaničan stav da je RS genocidna tvorevina", navodi se u saopštenju.

DP još ocenjuje da je Dodik, "iako je postao predsednik RS", ostao "nestabilan i umišljen, osion i nepromišljen, uvek hirovit, prevrtljiv i nepouzdan, što mogu biti karakteristike svakog čoveka osim onog koji je predsednik RS".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.