DODIK U OBRUČU VEHABIJA

Izvor: Kurir, 27.Jan.2012, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DODIK U OBRUČU VEHABIJA

BANJALUKA - Četvorica vehabija u zelenom "folksvagenovom" kombiju švajcarskih registarskih tablica početkom decembra pokušala su da kupe imanje u blizini kuće predsednika RS Milorada Dodika u Bakincima kod Laktaša.

Vehabije su hrvatskim povratnicima, ali i Srbima u selu Kozara nudili po 150.000 evra za imanja, ali niko od njih nije prihvatio da im proda imovinu koja vredi znatno manje od ponuđene cene.

Iz potkozarskog sela Kozara kao na dlanu se vidi imanje Dodikovih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Bakincima, prenosi Glas Srpske.

Jedan od Hrvata kome su vehabije dolazile je i Mirko Agatić koji kaže da su mu za imanje davali novca koliko kaže ili koliko želi kilograma zlata.

"Dolazili su kod mene i mog komšije Slavka Dizdara. Kod mene su bila trojica, a kod Slavka petorica. Prvo su bili kod Slavka i kada ih je on odbio, došli su meni. Insistirali su da kupe naša imanja i davali koliko zatražimo. Rekli su da će doći ponovo ako se odlučim da prodam - priča Agatić.

Mirko Agatić je da bi ih je, da bi ih u startu odbio, rekao da njegovo imanje košta 100.000 evra, a oni su odmah podigli ponudu na 150.000 evra i davali su za porušenu kuću koliko god traže.

Kod Slavka Dizdara dolazili su u junu, a kod Agatiće u septembru. Raspitivali su se za izvor vode kojim se snabdeva imanje predsednika RS u Bakincima.

Jedan od mještana sela Kozara kaže da je i pre nekoliko dana vidio zeleni kombi sa vehabijama koje se voze kroz selo koji su se raspitivali za imanja da ih kupe i nudili kolliko ko hoće para.

Isti kombi švajcarskih registracija viđen je i pre pet dana u srpskim potkozarskim selima Lamovita i Bistrica u prijedorskoj opštini i raspituju se za imanja u tom kraju.

Radnici angažovani na izgradnji autoputa Banjaluka - Gradiška pronašli su u novembru prošle godine u žbunju pored puta nekoliko torbi u kojima su bila lična dokumenta i materijali na arapskom jeziku, dva Kurana, maskirane uniforma i beretka. Torbe su slučajno otkrili na delu puta iznad Romanovaca, takođe u blizini Dodikovog imanja. U napuštenoj kući Ostoje Baštinca u selu Miljevićima, udaljenom tri kilometra od imanja predsednika RS, pronađen je jedan bacač, četiri mine i drveni sanduk municije.

Pre tri meseca Saudijac Atif Fadul dolazio je u selo Dobroševići kod Sarajeva i u Trnovo, u pokušaju da kupi napuštena imanja od Srba, saznaje Glas Srpske. Boravili su u Pazariću kod Sarajeva, selima Radić (na obroncima Grmeča), Okruglica (kod Vareša), Gračanica (kod Živinica) i Gornjoj Dubnici (Kalesija). Odlučili su se za Gornju Dubnicu u kojoj su kupili imanja i prave novu zajednicu.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vehabije: Dajemo 300.000 KM za bazu blizu Dodika

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jan.2012

Četvorica vehabija u zelenom "folksvagenovom" kombiju švajcarskih registarskih tablica početkom decembra pokušala su da kupe imanje u blizini kuće predsednika Republike Srpske Milorada Dodika u mestu Bakinci kod Laktaša...Vehabije su hrvatskim povratnicima, ali i Srbima u selu Kozara, nudili po...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.