DODIK SPUSTIO KOMŠIĆA NA ZEMLJU: Neka prestane da drži lekcije Srbiji, to je država u punom smislu te reči

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2020, 15:24

DODIK SPUSTIO KOMŠIĆA NA ZEMLJU: Neka prestane da drži lekcije Srbiji, to je država u punom smislu te reči

Dodik je poručio da Komšić time samo problematizuje odnose BiH i Srbije umesto da doprinosi dobrosusedskim odnosima i regionalnoj saradnji.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik pozvao je danas svog hrvatskog kolegu Željka Komšića da prestane da drži lekcije Srbiji, jer na to nema pravo.

- Srbija je država u punom smislu te reči, koja ima svoju demokratski izabranu vlast i regularan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pravosudni sistem i nije nikakav ''režim'', kako to često u javnosti pokušava nakaradno da plasira Komšić. U Srbiji postoji načelo vladavine prava koje se striktno primenjuje i poštuje - rekao je Dodik u izjavi za medije.

Dodik je to rekao komentarišući Komšićevu izjavu povodom presude Višeg suda u Beogradu koje je osudilo na 10 godina zatvora nekadašnjeg upravnika vojničkog logora za Srbe "Ilidža" u Hrasnici Huseina Mujanovića.

Komšić je, naime, povodom presude izneo niz optužbi na račun Srbije, a Dodik kaže da ne može da napada jednu demokratsku i civilizovanu zemlju kao što je Srbija.

- Mešanje u pravosuđe jedne suverene zemlje kao što je Srbija može samo negativno i destabilizujuće da utiče na doborosusedske odnose i međusobnu saradnju - rekao je Dodik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.