DODIK POZVAO IZETBEGOVIĆA DA SE HITNO IZVINI SRBIMA: Čeka se odgovor Bakira nakon skandalozne izjave (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2021, 23:50

DODIK POZVAO IZETBEGOVIĆA DA SE HITNO IZVINI SRBIMA: Čeka se odgovor Bakira nakon skandalozne izjave (VIDEO)

Milorad Dodik, predsednik SNSD-a, pozvao je Bakira Izetbegovića, lidera SDA da se izvini za to što je rekao da su Srbi loš narod.

Srbi u Republici Srpskoj, koje neki ovih dana nazivaju lošim narodom, pokazali da znaju upravljati državom dok, sa druge strane, čak i mnogi stranci govore da u Federaciji BiH vlada opšti haos, poručio je Dodik.

Izjava Bakira Izetbegovića bila je jedna od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tema proširene sednice Izvršnog komiteta ove stranke, na kojoj je razgovarano i o, kako je naglašeno, nezakonitoj odluci Centralne izborne komisije BiH da poništi izbore u Doboju i Srebrenici.

- Pozivam Bakira Izetbegovića da se izvini srpskom narodu zbog svoje rasističke izjave, izjavio je Milorad Dodik, predsednik SNSD-a, nakon sjednice Izvršnog komiteta ove stranke. Srbi će mu možda i oprostiti, a ja se iskreno nadam da se kaje zbog takve izjave, rekao je Dodik.

- Mi smo ovo o njemu znali i ranije, ali sada je dobro u tome što su to čuli svi. Izjave gospodina Izetbegovića su bile iz više razloga razočaravajuće i opasne. Јa ne mislim da postoje loši narodi. Poštujem i uvažavam sve narode. Postoje dobri i manji dio loših pojedinaca u svakom narodu. Istinski mi je žao da gospodin Izetbegović ima takav stav. Rečenica o narodu koji je po svojoj genetici loš je korištena u prošlosti i od ljudi koji su otišli u neslavnu istoriju. Izetbegović je svojom izjavom napustio teren političke borbe i uputio se na teren borbe protiv Srba. To smo mogli da vidimo u narativima koje su nacisti ovde pokazivali u Drugom svetskom ratu - rekao je Dodik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.