DODIK DOŠAO KOD LUKAŠENKA! Dva bratska LIDERA se sastaju dok ih ZAPAD sve jače pritiska, VELIKI DOGOVORI na pomolu

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2024, 11:04

DODIK DOŠAO KOD LUKAŠENKA! Dva bratska LIDERA se sastaju dok ih ZAPAD sve jače pritiska, VELIKI DOGOVORI na pomolu

Delegacija RS se nada dobrim sporazumima iz medicine i drugih oblasti.

Delegacija Republike Srpske predvođena predsjednikom Miloradom Dodikom stigla je juče u Minsk, a zvanični sastanci biće održani danas i sutra.

Najvažniji sastanak biće u ponedeljak između predsednika Dodika i predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka, nakon čega su predviđeni susreti Dodika sa premijerom Belorusije i predsednikom beloruske Akademije nauka.

Danas je dogovoreno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nekoliko poseta vezanih za oblast medicine i poljoprivrede od kojih su neke već realizovane. 

Tokom posete državnoj instituciji "Minski naučni praktični centar za hirurgiju, transplataciju i hematologiju" u Minsku, potpisan je sporazum o saradnji Ministarstva zdravlja Srpske i Komiteta za zdravlje Belorusije.

Ptorokol je potpisao ministar zdravlja Srpske Alen Šeranić, dok je ceremoniji prisustvovao i sam Milorad Dodik.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u posjeti je akcionarskom društvu "Holding kompaniji Belkommunmaš", tokom zvanične posjete delegacije Srpske Bjelorusiji.

Ovo akcionarsko društvo se bave proizvodnjom transportnih vozila, autobusa i tramvaja. Specijalizovani su za vozila na električni pogon. Prvi elektrobus napravljen u zemljama bivšeg SSSR napravljen je u ovoj fabrici.

Poseta delagacije Srpske Belorusiji dolazi u vrlo zategnutom momentu dok raste pritisak na Milorada Dodika iznutra i spolja zbog njegovog protivljenja uvođenju sankcija toj zemlji i Ruskoj Federaciji.

Dodik je u više navrata govorio prijateljski o Aleksandru Lukašenku i Belorusiji hvaleći njihovu suverenističku i slobodarsku politiku. 

- Čuvajte svog predsednika i svoju slobodu, svoj suverenitet. Ako to izgubite, izgubićete sebe. A beloruski narod je slobodan narod i za to vredi platiti. Sloboda je važnija od svega. Belorusija, Rusija, Republika Srpska, mir svima nama - poručio je Dodik Belorusima u intervjuu za njihovu državnu televiziju.

(Srbija Danas/M.B.)
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Najava događaja za ponedjeljak, 19. februar 2024. godine

Izvor: Capital.ba, 19.Feb.2024, 09:57

MINSK – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastaće se sa bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom. Predviđeni su i susreti sa premijerom Bjelorusije Romanom Golovčenkom i predsjednikom bjeloruske Akademije nauka. BANJALUKA – U 10.00 časova ministar trgovine i turizma Republike...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.