Čvrste veze sa Banjalukom

Izvor: RTS, 03.Nov.2010, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čvrste veze sa Banjalukom

Srbija će nastaviti snažno da podržava novo rukovodstvo Republike Srpske i očekuje najbližu moguću saradnju u budućnosti, rekao ministar Vuk Jeremić posle razgovora sa premijerom RS Miloradom Dodikom.

Vlast u Republici Srpskoj će biti formirana vrlo brzo, a na nivou BIH u januaru sledeće godine, rekao je premijer Republike Srpske Milorad Dodik u susretu sa šefom srpske diplomatije Vukom Jeremićem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Dodik i Jeremić razgovarali su o bilateralnim odnosima i Kosovu i Metohiji.  Dodik je preneo Jeremiću da srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH i u novom sazivu neće dozvoliti da BiH prizna nezavisnost Kosova i Metohije.

Dodik je rekao da ceni napore Srbije da se stabilizuje stanje u regionu.

"Jedna važna tačka, ukoliko dođe do razgovora o prijemu BiH u NATO u Republici Srpskoj će biti raspisan referendum, da li građani to žele. Taj referendum biće obavezujući i poštovaće se odluka građana", rekao je Dodik.

Ministar Jeremić je nakon što su potvrđeni rezultati izbora u BiH čestitao novoizabranom rukovodstvu RS.

Jeremić je rekao da će Srbija nastaviti da snažno podržava i novo rukovodstvo i Republiku Srpsku. Šef srpske diplomatije pozdravio je i izvinjenje Bakira Izetbegovića.

"U tom smislu, predsednika Srbije i predsednika Hrvatske će imati dodatni značaj, a svačiju dobru nameru pozdravljamo i mislim da je dobro da na takav način razmišljamo i dobro je gledati unapred. I ovaj susret predsednika Srbije i predsednika Hrvatske učiniće značajan doprinos opštoj situaicji u regionu", rekao je Jeremić.

Jeremić je rekao i da će 2011. godina i u Srbiji i u Republici Srpskoj biti godina ekonomije i da će se upravo na tom polju meriti učinci obe vlade.

"Želim još jednom da podvučem da će naša ekonomska saradnja u mesecima i u godinama koje su pred nama biti intenzivirana", rekao je Jeremić.

Komentarišući platformu SNSD i SDS o zajedničkom nastupu u zajedničkim institucijama BiH, koji su danas dogovorili lideri te dve stranke, Jeremić je rekao da Srbija podržava zajednički nastup te dve stranke.

"Nije vreme za deobe nego je vreme da budemo jedinstveni. Složena je situacija kako politička tako i ekonomska i što budemo jedinstveniji bićemo snažniji i u tom smislu ovo je jedna pozitivna odluka za koju Srbija može samo da čestita potpisinicima", rekao je Jeremić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić u Banjaluci: Tadićeva poseta Vukovaru doprineće pomirenju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Nov.2010

Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je večeras u Banjaluci da će poseta predsednika Borisa Tadića Vukovaru i Paulin Dvoru zajedno sa hrvatskim kolegom Ivom Josipovićem doprineti pomirenju i normalizaciji odnosa u regionu. Jeremić je, posle razgovora sa premijerom Republike...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Jeremić: Srbija će nastaviti snažno da podržava RS

Izvor: Blic, 03.Nov.2010

Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je večeras u Banjaluci da će Srbija nastaviti snažno da podržava novo rukovodstvo Republike Srpske, Republiku Srpsku i da očekuje najbližu moguću saradnju u budućnosti. ..Jeremić je rekao da je danas u Banjaluci, prvi dan nakon proglašenja...

Nastavak na Blic...

Dodik: Nema priznanja Kosova - za NATO na referendum

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2010, 10:47

BANJA LUKA -..Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je sinoć da je sastanak sa srpskim ministrom inostranih poslova Vukom Jeremićem bio posvećen razmeni mišljenja o pitanjima bilateralnih odnosa i nekim važnim regionalnim i drugim kretanjima vezanih za ovaj region...Ističući da je ovo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.