Cvetković i Jeremić u Banjaluci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2010, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković i Jeremić u Banjaluci

BANJA LUKA -

Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić ponovio je danas u Banjaluci da Srbija podržava dogovor tri naroda i dva entiteta u BiH, ističući da će za Srbiju biti prihvatljiv svaki dogovor legalno izabranih predstavnika u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Jeremić se danas u Banjaluci sastao sa predsednikom RS Miloradom Dodikom, koji ga je informisao o procesu konstituisanja vlasti u RS, izražavajući nadu da će u što skorije vreme biti formirana i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vlast na državnom nivou.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika RS, Dodik i Jeremić složili su se da je ukidanje viza za građane BiH veliki korak za ovu zemlju, kao i podrška za nastavak evropskih integracija.

Dodik je, navodi se u saopštenju, izrazio zadovoljstvo izuzetno dobrom saradnjom koju RS ima sa Srbijom, posebno sa ministrom Jeremićem.

U Administrativnom centru RS u Banjaluci počeo je prijem povodom stupanja Milorada Dodika na dužnost predsednika RS.

Prijemu prisustvuju premijer Srbije Mirko Cvetković i ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić.

Posle prijema najavljen je sastanak Dodika i Cvetkovića.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.