Izvor: Piplmetar.rs, 14.Jul.2023, 21:30

Crnadak: Ako stranci ne budu reagovali na Dodika, to je poruka da se krene ka nezavisnosti RS

Betadanas 21:19

Foto: EPA-EFE/ALEXEY FILIPOV
Šef poslaničkog kluba opozicione Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak izjavio je da će eventualno nereagovanje međunarodne zajednice na napad predsednika Republike Srpske Milorada Dodika na Ustavni sud BiH biti poruka da se krene u nezavisnost RS.
„Ako sve ovo što su Dodik i njegova ekipa zaigrali prođe bez odgovora, to će biti znak i poruka međunarodne zajednice da su se u svetu stvorile okolnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << za nezavisnu Republiku Srpsku“, rekao je Crnadak za regionalnu N1 televiziju.
Prema njegovim rečima, ako velikim silama ova situacija u vezi sa Ustavnim sudom BiH „bude u redu, tada na scenu stupa nova realnost“.
„To će biti znak da je međunarodna zajednica spremna na podelu Bosne i Hercegovine i nezavisnu RS“, ocenio je Crnadak.
Pitanje moguće Dodikove smene, on je okarakterisao kao vic.
„Dajte, molim vas, ozbiljna pitanja. I ja sam danas čuo nekoliko viceva. Jedina stranka u kojoj nikada niko nije smenjen je Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD)“, naveo je Crnadak.
Dodik je lider SNSD-a.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Povezane vesti
Najnovije
Region



Opširnije
Izvor: Danas.rs

Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.