Centralna banka BiH da raspodeli sredstva MMF-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2020, 18:18

Centralna banka BiH da raspodeli sredstva MMF-a

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da postoje svi uslovi za raspodelu sredstava MMF-a i da bi to trebalo konačno da bude učinjeno.

Dodik je, nakon sastanka sa predsednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem u Istočnom Sarajevu, rekao da su ispoštovane sve procedure, ali da su sredstva još blokirana jer se u Federaciji BiH ne poštuje dogovor o raspodeli.

Dodik, koji je i srpski član Predsedništva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << BiH, podsetio je da prema tom dogovoru, 38 odsto sredstava pripada Republici Srpskoj, 62 odsto Federaciji, te da oba entiteta po pola procenta izdvajaju za distrikt Brčko.

On je istakao da guverner Centralne banke BiH nema nijedan razlog da sredstva ne raspodeli u skladu sa Pismom namere koje je usvojio Fiskalni savet, a prethodno svi nivoi vlasti u BiH.

"Mislimo da je ovo nepotrebno i da dodatno usložnjava odnose u BiH i da BiH gubi kredibilitet, jer je novac tražila hitno a on sada stoji blokiran", kazao je Dodak i pozvao Centralnu banku da raspodeli sredstva.

Govoreći o odnosima SNSD i HDZ BiH, Dodik je istakao da dve stranke imaju odličnu saradnju i da ostaju koalicioni partneri, preneli su banjalučki mediji.

RS je i bez međunarodne pomoći izvršila sve obaveze

Tromesečna borba sa pandemijom korona virusa bila je zajednička borba svih, i zahvalan sam narodu Republike Srpske što je poštovao mere i shvatio ozbiljnost situacije, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

"Postojao je strah gledajući šta se dešavalo u Evropi i svetu, ali uprkos tome Srpska je bez i jedne marke međunarodne pomoći uspela da izvrši sve svoje obaveze. Ojačan je zdravstveni sistem, pokrenut set mera za pomoći privredi, isplaćena pomoć zdravstvenim radnicima, policiji, inspektorima, a u planu je i za medije", rekao je Dodik gostujući u emisiji "Telering" na RTRS.

On je naglasio da je sve to bilo moguće zato što je budžet Srpske bio u odličnom stanju, u januaru i februaru kontinuirano su povećavani prihodi i preusmerena sredstva za investicione projekte, kako bi se iz ove situacije izašlo sa što manjim posledicama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SASTANAK DODIKA I ČOVIĆA "Poziv guverneru Centralne banke da podeli novac od MMF"

Izvor: Blic, 20.Maj.2020

Lideri SNSD Milorad Dodik i HDZ Dragan Čović pozvali su guvernera Centralne banke BiH da izvrši raspodelu novca Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) kako je to navedeno u Pismu namere, jer postoje svi neophodni dokumenti i uslovi da se to učini, piše Srna.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.