Čelnici ABA lige kaznili Dodika, Igokea usvojila ostavku

Izvor: Vesti-online.com, 22.Jan.2013, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelnici ABA lige kaznili Dodika, Igokea usvojila ostavku

Predsednik Igokee Goran Dodik kažnjen je tromesečnom zabranom dolaska na utakmice regionalne ABA lige, dok je klub dobio novčanu kaznu od 5.000 evra, a posle svega čelnici kluba osvojili njegovu ostavku.

Neprimeren gest skupo koštao Igokeu i Gorana Dodika

 

Dodik je suspendovan zbog ponašanja na parketu dvorane u Laktašima posle meča sa Crvenom zvezdom, kada je navijačima crveno-belih pokazivao srednji prst.

 

"Igokea >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je kažnjena sa 5.000 evra u skladu sa propisima sročenim po uzoru na Evroligu, zato što je Goran Dodik vređao navijače posle utakmice i zato što njegovo ponašanje nije bilo u skladu sa duhom sporta“, stoji u objašnjenju kazne koju je izrekao direktor takmičenja ABA lige Josip Bilić.

 

A, kako saznaje "Blicsport", košarkaški klub Igokea je usvojio ostavku predsednika Gorana Dodika koji se na taj potez odlučio nakon meča sa Crvenom zvezdom.

 

Dodik je uputio izvinjenje svima koje je njegovo ponašanje povredilo, uz obrazloženje da je reagovao u afektu i ponudio je ostavku klubu iz Lakšataša.

Klub je usvojio njegovu ostavku, a predsednik će ubuduće biti Boris Spasojević.

Podsetimo, Igokea je savladala Crvenu zvezdu Telekom sa 80:77, i tako došla vrlo blizu plasmana u Evroligu kao najbolji tim ligaškog dela takmičenja ABA lige.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.