Bosna optužuje Dodika da ruši Vučića, lider RS oštro demantuje

Izvor: BKTV News, 02.Mar.2017, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bosna optužuje Dodika da ruši Vučića, lider RS oštro demantuje

Kabinet predsednika Republike Srpske odbacio je danas tvrdnje ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića da iz tog kabineta "svesno rade na rušenju" predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića".

"Najoštrije odbacujemo i demantujemo neistine koje je na račun kabineta predsednika Milorada Dodika izneo ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić u emisiji ''Presing'' N1 televizije", poručeno je iz kabineta predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << RS.

Kako se navodi u saopštenju, Mektić već duže vremena "neistinama i podmetanjima dezinformiše javnost i bezuspešno pokušava da destabilizuje dobre odnose između Dodika i Vučića".

Iz kabineta podsećaju da Mektić još nikada nije saopštio ko je pre dve godine u Srebrenici pokušao linčovati premijera Srbije i dokle je stigla istraga o tome.

"To je, prevashodno, bio njegov zadatak, a ne da se bavi tendencioznim podmetanjima koja nemaju nikakve veze sa realnošću", poručili su iz kabineta Milorada Dodika.

Neočekivana izjava Izetbegovića: Ne treba da se ljutimo, treba da stabilizujemo prilike u zemlji

Mektić tvrdi da Dodik radi na rušenju Vučića

Podsetimo, ranije danas objavljena je informacija da ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić tvrdi da na rušenju premijera Srbije Aleksandra Vučića svesno rade iz kabineta Milorada Dodika, kao i da za to poseduje i materijalne dokaze.

"Imam dokaze za to. To govorim tri-četiri puta, čak sam namerno govorio u udarnom terminu ne bi li neko reagovao. Materijalne dokaze smo na određen način prosledili institucijama vlasti u Srbiji", rekao je Mektić u Presingu na regionalnoj televiziji N1.

Na pitanje da li premijer Srbije zna za te dokaze, Mektić je rekao da ima povratnu informaciju da je Vučić upoznat.

"Onaj kome smo dali je u obavezi da daje razne vrste obaveštajnih informacija Vučiću", kazao je Mektić.

"Imam povratnu informaciju da Vučić to zna. Takođe, imam saznanja da je reagovao tako da mu je bilo neshvatljivo da se neko može ponašati na takav način izvan Srbije prema institucijama vlasti u Srbiji", odgovorio je Mektić.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Dodik odbacio tvrdnje da radi na rušenju Vučića

Izvor: N1 televizija, 02.Mar.2017

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je saradnja njega i njegovog kabineta sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem već dokazana i da dugo vremena rade na projektima..."Podrška mog kabineta Vučiću je neupitna u bilo kom pogledu i mi želimo da nastavimo dobru saradnju. Želim da...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.