Bombardovali su i kolonu, smatrajući da nije dovoljno oduzeti imanja, kuće, slobodu, nego i život: Sećanje na stradanje Srba tokom hrvatske akcije “Bljesak”

Izvor: Telegraf.rs, 01.Maj.2017, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombardovali su i kolonu, smatrajući da nije dovoljno oduzeti imanja, kuće, slobodu, nego i život: Sećanje na stradanje Srba tokom hrvatske akcije “Bljesak”

Stradali smo kada god nismo imali državu, sada kad je imamo, to im smeta, RS je ugrožena okruženjem u kojem se nalazi, naveo je predsednik Srpske Milorad Dodik na obeležavanju godišnjice "Bljeska". Obeležavanje 22. godišnjice od stradanja Srba u Bljesku organizovao je Odbor Vlade Republike Srpske za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova, opština Gradiška i Udruženje proteranih Srba iz zapadne Slavonije.

Posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << služenja parastosa i polaganja venaca na spomen ploču stradalim Srbima iz zapadne Slavonije, spušteni su i venci u Savu za stradale Srbe.

Pred brojnim prisutnim obratili su se mnogi zvaničnici, među kojima i Milorad Dodik, predsednik RS.

- Dolazim ovde svake godine u nastojanju da održimo sećanje na stradanje. Stradanje koje je bilo u kontinuitetu. Nadam se da smo naučili lekciju. Stradali smo kada god nismo imali državu. Sada kad imamo državu, to im smeta. RS je ugrožena okruženjem u kojem se nalazi - kazao je Dodik.

Printskrin: Tanjug

Dodao je da je RS motivisana voljom srpskog naroda.

- RS je motivisana da postoji voljom srpskog naroda. Mnogi Bošnjaci i Hrvati ne žele da je vide, ali RS mora opstati.

Kazao je da je srpski narod kroz istoriju branio i druge civilizacije.

- Srbi su kroz istoriju branili druge civilizacije. Značajan broj Srba je pobijen i očišćen. Danas je Hrvatska gotovo etnički čista zemlja u uverenju da je Jasenovac čista stvar - naveo je.

- Problem je u nama, u našoj dobroj duši ali lakovernosti jer brzo zaboravimo i oprostima verujući da se zlo više nikada neć ponoviti a ono se ipak ponavlja. Hrvatska nije dozvolila ni da stanovnici Zapadne Slavonije odu, nego su bombardovali i kolonu, smatrajući da nije dovoljno oduzeti imanja, kuće, slobodu, nego i živote – rekao je Dodik u Gradiški.

(Telegraf.rs/Beta)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.