BiH, otvoren prevoj Čemerno

Izvor: RTS, 05.Avg.2013, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH, otvoren prevoj Čemerno

Milorad Dodik sa vladikom Grigorijem i Emirom Kusturicom otvorio prevoj Čemerno na magistralnom putu Gacko-Foča. Dodik ocenio da taj projekat rešava problem komunikacije Hercegovine sa drugim delovima Republike Srpske i Srbijom.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je sa vladikom zahumsko-hercegovačkim Grigorijem i režiserom Emirom Kusturicom otvorio prevoj Čemerno, na magistralnom putu Gacko-Foča.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Dodik je ocenio da je reč o jednom od ključnih komunikacijskih projekata u RS, koji rešava gotovo stogodišnji problem komunikacije Hercegovine sa ostalim delovima Republike Srpske, i dalje prema Srbiji.

"Zahvaljujem izvođaču radova koji je uspeo da reši nešto što nisu uspele mnoge vlasti pre ove, uključujući i Austrougarsku i bivšu Jugoslaviju", izjavio je Dodik.

Ovim projektom, pored tunela Čemerno, dužine 2.109 metara, izgrađen je i tunel Surdup, dužine 196 metara, kao i trasa puta duga 9,4 kilometara.

Sanirana su i četiri klizišta, izgrađeni vijadukti.

Vladika Grigorije je rekao da ova saobraćajnica predstavlja put života, a Kusturica je rekao da je predsednik RS zaslužan za gradnju "mostova, gradova, čuda neviđenih".

Vlada RS za taj projekat izdvojila je 72 miliona maraka (oko 36 miliona evra), a izvođač radova je kompanija "Integral inženjering".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.