Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Feb.2016, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Uhapšen Slobodan Pavlović, vlasnik Pavlović banke

Pripadnici SIPA  danas su oko 14 sati  na području između Stoca i Mostara uhapsili vlasnika Pavlović banke Slobodana Pavlovića.

Prethodno je  SIPA  uhapsila i bivšeg direktora banke Peru Lazića kao i bivšeg referenta za obradu kredita Ljiljanu Garić, što je potvdilo i Tužilaštvo BiH.

Pavlović je navodno uhapšen zbog kredita koji je Milorad Dodik podigao u Pavlović banci, kako bi platio vilu na Dedinju.

Naime, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Milorad Dodik je 2007. godine, kada je bio predsjednik vlade Republike Srpske, preko Pavlović banke prebacio 750.000 eura za kupovinu vile na beogradskom Dedinju, ali se ispostavilo da je krediti podigao tek godinu nakon toga.

Ovaj slučaj već duže vrijeme istražuje i SIPA po nalogu BH tužilaštva.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen vlasnik Pavlović banke

Izvor: Beta, 11.Feb.2016

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (Sipa) uhapsili su danas na području Hercegovine Slobodana Pavlovića, vlasnika bijeljinske Pavlović banke.Regionalna TV N1 je objavila da joj je iz Sipe potvrdjeno da je Pavlović uhapšen na putu iz Trebinja za Bjeljinu i da će biti prevezen u Tužilaštvo...

Nastavak na Beta...

Dodik o hapšenju Pavlovića: Strahovlada BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Feb.2016, 09:58

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je povodom hapšenja Slobodana Pavlovića, vlasnika Pavlović banke, da je tu riječ o pokušaju nametanja strahovlade jednog režima sile od strane BiH..."Očigledno je da je stvorena psihoza straha od tih organa ili ponašanja koje ide za tim da je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.