Izvor: Capital.ba, 06.Feb.2024, 16:31

Bezvrijedno Vučetićevo smeće

TREBINJE – Stečaj u preduzeću „Biteks“ iz Bileće u kojem je krajem novembra prošle godine otvoren stečaj biće vrlo brzo okončan zbog nedostatka stečajne mase. FOTO: Moja Hercegovina Riječ je o firmi čiji je prvobitni naziv bio „Nikola Tesla“, a koju je upropastio  Dragan Vučetić nekadašnji savjetnik predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Povjerioci su danas na ročištu u Okružnom privrednom sudu u Trebinju prijavili svoja potraživanja, a u prvim redovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << su bili predstavnici Ministarstva finansija, Poreske uprave i Investiciono – razvojne banke. Stečajna upravnica, Radenka Srndović nije mogla da precizira koliko im je „Biteks“ ukupno ostao dužan, jer je rok za prijavu potraživanja produžen, a crta će, kako je rekla, biti podvučena u maju ove godine. Međutim, kako je poručila, nemaju se čemu nadati. „Pokretna imovina koja je preostala je bezvrijedna. Radi se o jednom broju starih mašina za šivenje. Preduzeće nema nikakvih nekretnina niti bilo šta vrijedno i najvjerovatniji ishod je okončanje postupka zbog nedovoljnost stečajne mase“, kazala je ona. Nada se da će nakon prodaje imovine ostati dovoljno novca da se makar pokriju troškovi postupka. „Ovde se dosta povjerilaca naplatilo ranije u izvršnom postupku. Malo šta je ostalo za druge“, zaključila je  Srndovićeva. Podsjećamo, Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske zatražilo je stečaj preduzeća „Biteks“. „Biteks“ je nastao na temeljima „Nikole Tesle“, firme koju je 2012. godine osnovala Vlada Republike Srpske sa djelatnošću u oblasti tekstila i proizvodnje automobila, a Dragana Vučetića, tadašnjeg savjetnika Milorada Dodika, imenovala za direktora. Vučetić je obećavao masovnu proizvodnju električnih automobila i 2.000 radnih mjesta u oblasti tekstilne industrije, ali je iza sebe ostavio samo pustoš i dugove. Iako je bio osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja, za svoj rad nikada nije odgovarao jer je pobjegao iz zemlje. CAPITAL: D. T. Чланак Bezvrijedno Vučetićevo smeće се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Miloš Stevanović najveći povjerilac „Farmlanda“

Izvor: Capital.ba, 06.Feb.2024

NOVA TOPOLA – Bijeljinski advokat Miloš Stevanović postao je najveći povjerilac propale govedarske farme „Farmland“, po osnovu nevraćenog kredita od 27,9 miliona KM kojeg je otkupio od Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, saznaje CAPITAL. FOTO: Agencije Kako saznajemo, 10. januara...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.