Banjaluka: Otvoreno SP u padobranstvu

Izvor: BanjalukaLive.com, 18.Avg.2014, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banjaluka: Otvoreno SP u padobranstvu

Više od 380 padobranaca iz 30 zemalja nadmetaće se do 22. avgusta za medalje na 33. Svjetskom prvenstvu u padobranstvu na sportskom aerodromu Zalužani u Banjaluci. Svjetsko padobransko prvenstvo na aerodromu Zalužani kod Banjaluke, otvorio je predsjednik RS Milorad Dodik. Veliki broj posjetilaca došao je u Zalužane da vidi majstorije najboljih svjetskih padobranaca. Takmičari će se za medalje boriti u tri discipline: skok >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << na cilj, figurativni skokovi i formacija sa otvorenim kupolama (kanopi formacije). U Zalužanima se okupila svjetska elita u padobranstvu, a to potvrđuje sastav nacionalnih selekcija -Australije, Austrije, Bjelorusije, Bugarske, Kanade, Kine, Češke, Danske, Finske, Francuske, NJemačke, Velike Britanije, Mađarske, Italije, Kazahstana, Holandije, Poljske, Portugala, Katara, Rumunije, Rusije, Srbije, Slovačke, Slovenije, Švedske, Švajcarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Sjedinjenih Američkih Država, Crne Gore i Hrvatske. Prva serija skokova je već izvedena u skoku na cilj i figurama, 16. SP u kenopi foracije i 7. SP za juniore u skoku na cilj i figurama. Odmah na startu je oboren i svjetski rekord. Zbog velikog broja učesnika, osim na aerodromu u Zalužanima, takmičenja se odvijaju i na lokaciji kod preduzeća "Stočar" u banjalučkom naselju Lazarevo. - Tokom vikenda smo završavali posljednje pripreme i takmičari su imali trening skokove. Sve je spremno i, osim problema sa kišom koja je padala u subotu naveče, sve se odvijalo prema planu. Imamo dva aviona slovenačkog vazduhoplovstva, jedan iz Francuske, kao i helikopter Oružanih snaga BiH. Tu je i helikopterski servis Republike Srpske ako bude potrebe - rekao je Zoran Kovačević iz Padobranskog kluba "Banjaluka", koji je tehnički organizator prvenstva. - Počastvovan sam što sam ovdje i što ću biti dio Svjetskog prvenstva. Svi su naporno radili da sve bude kako treba. Naravno da ima problema, jer je ovo veliko takmičenje. Trudićemo se da sve bude kako treba i da se otklone eventualne greške. Imali smo problema sa vremenom, ali prema prognozama meteorologa, narednih dana biće lijepo vrijeme pogodno za takmičenje. Ima puno zemalja koje žele da dođu do zlata i biće veoma interesantno - istakao je kontrolor Svjetske vazduhoplovne federacije Patris Žardin. Ulaz za publiku na Svjetsko padobransko prvenstvo je besplatan, a takmičarski program svakog dana počinje u 8 časova i traje do 19.30 časova. Svečano zatvaranje šampionata biće 22. avgusta, kada će biti proglašeni novi svjetski šampioni u muškoj, ženskoj i juniorskoj konkurenciji. Pokrovitelji takmičenja su Kabinet predsjednika Republike Srpske, Vlada Republike Srpske, grad Banjaluka, Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS i Ministarstvo odbrane BiH. (RTRS)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Dodik otvorio Svjetsko padobransko prvenstvo

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Avg.2014

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik otvorio je večeras na aerodromu Zalužani kod Banjaluke Svjetsko padobransko prvenstvo na kome učestvuju takmičari iz 30 zemalja...Dodik je istakao da će organizacija ovog prvenstva biti upisana u istoriju Republike Srpske..."Svi vi ste dio naše...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.