BRATUNAC: DODIK OSUĐUJE SELEKTIVNU PRAVDU

Izvor: Kurir, 12.Jul.2010, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRATUNAC: DODIK OSUĐUJE SELEKTIVNU PRAVDU

BRATUNAC - Premijer Republike Srpske Milorad Dodik položio je venac na spomen Krst na Vojničkom groblju u Bratuncu, na godišnjicu pogibije srpskih vojnika i civila 1992. godine i upozorio na selektivnu pravdu kada je reč o srpskim i muslimanskim žrtvama, javlja RTRS.

Dodik je izjavio da niko ne spori činjenicu da su u Srebrenici nastradali Bošnjaci, ali je očigledno ignorisanje činjenice da su na prostoru >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Podrinja nastradali Srbi. Prema njegovoj oceni, to govori o kreiranju istine koja to nije, kao i nepravde.

"Značaj koji se daje ovim događajima od strane međunarodne zajednice govori o selektivnoj pravdi", rekao je Dodik novinarima na vojnom groblju u Bratuncu i naglasio da je došao da oda poštu svim stradalima.

Ne može se održati princip po kome su jedni samo žrtve, a drugi samo zločinci, poručio je Dodik.

Zločin ne može da bude prihvatljiv za RS, niti da je zločin učinjen u ime RS, rekao je Dodik i napomenuo da ono što se dogodilo u Srebrenici za njega nije genocid.

"Ako je bio genocid, onda se desio ovdje u Podrinju i ovde su stradali ljudi, a za to su odgovorni pojedinci. Ukoliko su učestvovale institucije, bile su zloupotrebljene", rekao je Dodik.

Vence su, pored Dodika, na vojničkom groblju u Bratuncu položili i generalni konzul Srbije u Banjaluci Jadranka Derajić, zamenik visokog predstavnika u BiH Kris Benet, delegacija Skupštine RS i Veća naroda RS, zajedničkih institucija i izaslanik predsednika RS Duško Ćetković.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.