BNV – Dodik unosi nemir, Bošnjaci u Srbiji čvrsto stoje uz svoju maticu BiH

Izvor: SandzakPress.net, 24.Apr.2023, 13:14

BNV – Dodik unosi nemir, Bošnjaci u Srbiji čvrsto stoje uz svoju maticu BiH

Bošnjačko nacionalno vijeće, kao najviše predstavničko tijelo Bošnjaka u Republici Srbiji, najoštrije osuđuje izjavu Milorada Dodika, datu u Donjoj Gradini, na Dan sjećanja na žrtve Jasenovca, u kojoj negira genocid u Srebrenici i poručuje da će Srbija i manji entitet Bosne i Hercegovine biti jedna država. Milorad Dodik, osmišljeno, svojim separatističkim >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << izjavama izaziva sukobe u Bosni i Hercegovini i na taj način unosi nemir i među Bošnjake u Srbiji, negirajući i relativizirajući genocid nad Bošnjacima, i pored presuda Međunarodnog suda pravde. Bosna i Hercegovina je matica svih Bošnjaka i Bošnjaci u Republici Srbiji čvrsto stoje uz svoju maticu, poštujući ustave obiju zemalja. Koncept građanske države Bosne i Hercegovine, u kojoj će svaki građanin biti siguran i uživati jednaka prava, je jedino održiv i prihvatljiv model za sve koji u njoj žive. Informativna služba The post BNV – Dodik unosi nemir, Bošnjaci u Srbiji čvrsto stoje uz svoju maticu BiH appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Bošnjačko nacionalno veće osudilo Dodikov govor u Donjoj Gradini

Izvor: Danas, 24.Apr.2023

Bošnjačko nacionalno veće (BNV), osudilo je govor predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, u DonjojGradini, na Dan sećanja na žrtve Jasenovca.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.