Auto-put zaobilazi Dodika - nova tačka razdora?

Izvor: B92, 25.Jul.2017, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Auto-put zaobilazi Dodika - nova tačka razdora?

Sarajevo -- Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH usvojili su predlog trase budućeg auto-puta od Sarajeva do Beograda.

Usvojen je predlog da autoput između prestonica Srbije i BIH ide preko Zenice, Žepča, Tuzle, Brčkog i Bijeljine.

Mediji su ranije preneli da je Turska zainteresovana da finansira izgradnju puta koji bi povezivao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << glavne gradove BiH i Srbije, o kojoj treba da se dogovore RS i FBiH.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je da Vlada Srpske ne želi da razgovara o nekim drugim trasama u vezi sa izgradnjom puta Sarajevo-Beograd, već samo o onoj koja ide preko Pala do Višegrada i dalje na granični prelaz Vardište.

Trninić je naveo da je nerealno da se ove godine "ulazi u bilo kakvu priču o izgradnji puta Sarajevo-Beograd", te da s tim u vezi ništa konkretno nije video u razgovorima sa ministrima na nivou BiH i Federacije BiH.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.