Ambasada SAD-a poručila Dodiku da neće mirno gledati potpirivanje sukoba

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Apr.2023, 18:04

Ambasada SAD-a poručila Dodiku da 'neće mirno gledati' potpirivanje sukoba

Ambasada Sjedinjenih Država u Bosni i Hercegovini optužila je predsjednika entiteta Republika Srpska Milorada Dodika za "antidejtonsko djelovanje". Dodikova retorika se opisuje kao "separatistička" te ističe da njegove prijetnje otcjepljenjem Republike Srpske od Bosne i Hercegovine "predstavljaju antidejtonsko djelovanje koje je neodgovorno, opasno i štetno za integraciju BiH u evroatlantske institucije". Kako je istaknuto u poruci Ambasade objavljenoj na...
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Američka ambasada: SAD neće mirno gledati ako Dodik bude radio na potpirivanju sukoba

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Apr.2023

SARAJEVO - Ambasada SAD-a u BiH oglasila se povodom izjava predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o otcjepljenju od Bosne i Hercegovine navodeći kako to predstavlja antidejtonsko djelovanje koje je neodgovorno, opasno i štetno za integraciju BiH u evroatlantske institucije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.