Aleksandar Džombić mandatar za novu vladu Republike Srpske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2010, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Džombić mandatar za novu vladu Republike Srpske

BANJALUKA -

Dosadašnji ministar finansija u Vladi Republike Srpske (RS) Aleksandar Džombić biće mandatar za sastav nove Vlade RS.

Ovakvu odluku večeras je doneo Izvršni odbor vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), a mandata za sastav nove Vlade RS sutra će zvanično Džombiću poveriti predsednik RS Milorad Dodik.

Predsednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je novinarima da Džombić od sledeće sednice ovog stranačkog tela treba da predloži svoj program rada Vlade i kandidate za ministre.

Aleksandar Džombić osnovnu i srednju školu završio je u Banjaluci, gde je i diplomirao na Ekonomskom fakultetu.

Radio je u Gradskoj upravi Banjaluka, u bivšoj banjalučkoj Kristal banci kao referent, te u Agroprom banci kao direktor.

Pre nego što je postao miistar finansija u Vladi RS 2006. godine, obavljao je funkciju izvršnog direktora u bijeljinskoj Novoj banci.

Oženjen je i ima jedno dete, a po nacionalnosti je Srbin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.